Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

KPPS sınav şebekesi nasıl çalıştı

KPPS sınav şebekesi nasıl çalıştı
 

Teknolojinin yararları saymakla bitmiyor. Ama yararlarından yararlanırken kötü amaçlı kullananlarda var. Aynı KPPS sınavında Bilecik'te yaşananlar gibi. Yurdum insanı üretmek yerine aklını farklı şeylere çalıştırınca böyle ahlaksızce neticeler çıkıyor ortaya..

Bilecik'te yaşananlar malum. Otel yakınına gerekli sistemi kuran çete, öğrencilere soru yanıtlarını gönderirken yakayı ele verdi..

Polis, bir otelden, Bilecik Üniversitesi ve Endüstri Meslek Lisesinde KPSS sınavına giren iki kişiye, cevap anahtarının gönderildiği yönünde ihbar aldı. Ve hemen otele operasyon düzenledi. Gizli kamerayla çekilen soruların cevaplarını sınava girenlere gönderen şebeke, polis tarafından suçüstü yakalandı. Yapılan aramalarda 26 kalem elektronik cihaz, diğer dokümanlarla birlikte 2 dizüstü bilgisayar ve görüntüleri alıp aynı anda aktaran düzenekler ele geçirildi.

Peki şebeke nasıl çalışıyor?

Oldukça basit... Sınava giren kişilerin boyunlarına taktıkları kolyeler aslında bir cihaz. bunun yardımıyla sorular kayıt ediliyor ve bluetooth ile konuşlanmış olan araçtaki sisteme aktarılıyor. Sonra şebeke üyeleri de bu soruları yanıtlayıp, aynı yöntemi kullanarak kişilere geri gönderiyor.

Kimbilir bu çete daha önceleri hangi sınavlarda kimlere aynı yöntemle soru yanıtlarını verdi. Polis çalışmasını başlattı ve araştırma yapılıyor.

Ülkemde sahtekarlık diz boyu. Eğitimden tutun da iş yaşamına, aile ilişkilerine kadar uzayıp gider bu zincir. Ne acıdır ki, çalışarak kazanma yerine havadan kazanma ilke edinilmiş. Sistemin verdikleri ve aldıkları....

Düşünen, araştıran, çalışan, üreten beyinler yerine hazıra konan ve bundan faydalanıp, işi maddi kazanca dökenler her geçen gün artacak. Bu toplumsal bir sorun. Bu sorunu çözmekte devletin görevi. İşssizliği kaldırmak, insanlarını refah seviyesini arttırmak, tüketmek yerine üretmeyi hedef edindirmek gibi..


TİN
 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..