- Kategori
- Güncel
Kredi kartında şifre

Haziran sonunda kredi kartlarında şifre kullanımı zorunlu hale gelecekmiş. Bu sağlıklı mı? Ben, fiili imzamın
olmadığı bir kullanımın, aleyhime kolayca dönebileceğini düşünüyorum. Katılıyormusunuz arkadaşlar?
Katılmıyorsanız beni de ikna edecek şeyler söyleyebilirmisiniz? rica etsem...Epeyce inat ettim, şifre değil imzayla
onay vermeye, ama nereye kadar! Sonuçta mecbur kalacakmışız.
Şöyle bir söylem var (benim de aklıma yatan): ''Bankalar bu şekilde kendilerini garantiye alıyorlar,tüm yükümlülüğü tüketiciye devrediyorlar.
O, sonuçta şifreyi gördü mü meselesi bitiyor.'' İyi de o şifreyi herkes de yazabilir. Makinaya şifreyi girerken her defasında bir huzursuzluk duyuyorum. Kimi zaman satıcı, şifreyi bir daha girmemizi de isteyebiliyor, kabul edilmedi diye...Bazan da hem imza attırıyor hem de şifre istiyor. Bunlar da beni tedirgin ediyor.
''Karta şifre'' nin habire reklamı yapılıyor, hava atma vesilesi olarak gösteriliyor, ama biz tüketiciler bu konuda
hiç de aydınlatılmış değiliz. Kağıda atılmış somut bir imzayı, elektronik uzaya savrulmuş bir karakter demeti nasıl ikame edecek. Sıra ispata geldiğinde benim elimde ne olacak? Biz kart kullanıcıları hakkımızı nasıl arayacağız? Bilen var mı? İzah eden var mı?
Alışveriş ödemesi yaparken dikkat ettim, kimse bunu sormuyor, itiraz etmiyor, eline uzatılan makinayı alıp şifresini giriyor.
Tabii 'Şifrene sahip çık!''denecek. Bu ne kadar mümkün, emin olamıyorum hiç!
Bununla ilgili yayın pek az oldu, ya da benim gözüme çarpmadı. Reklamı dışında gündeme gelmiyor.
Bu konuda bilgili arkadaşlardan bir katkı alabilirsem huzura da kavuşurum. Teşekkürler....