Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '14

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Kredi Kartlarında yeni dönem başladı!

Kredi Kartlarında yeni dönem başladı!
 

Tüketici haklarında devrim niteliğinde olan düzenleme yürürlüğe girdi Yapılan yeni düzenlemeye göre aidatsız kredi kartları geliyor.

Ticaret hayatını yeniden dizayn edecek olan Yeni Tüketici Kanunu bir çok yeniliği de beraberinde getiriyor. Bu yenilikler arasında ayıplı mal ve hizmetlerde hak arama süresinin bir aydan 6 aya çıkarılması da var. yeni kanun Tüketicilere AB standartlarında hakkını savunmanın yolunu da açıyor. Bu sayede alışverişlerde yaşanan anlaşmazlıklar daha hızlı çözülebilecek. Artık vatandaşlar tuzak sözleşmelerle aldatıcı ya da yanıltıcı reklamlarla kandırılamayacak.

Yeni kanunla birlikte ihtiyaç kredisi, devre tatil, ön ödemeli konut satışı, gibi sözleşmelerde 7 gün olan cayma süresi 14 gün olacak. Bu sayede vatandaşlar taksitli satış sözleşmesinden ise 7 gün içinde cayılabilecek. Yeni kanundan sonra bankalar yıllık aidat almadıkları kredi kartı çıkaracak. Ayıplı mallarda 3 bin liraya kadar ürünlerde kaymakamlıklarda bulunan tüketici hakem heyetlerine başvurulabilecek. İnternetten alışverişlerde cayma hakkı 7 değil 14 gün olacak. Temerrüt dahil tüketici işlemlerinde bileşik faiz uygulaması yapılamayacak. 

 
Toplam blog
: 4
: 365
Kayıt tarihi
: 10.11.14
 
 

3 Sene boyunca özel bir bankada kredi tahsis uzmanı olarak görev aldıktan sonra, ayrıca borsa ile..