Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '14

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Masrafları alabiliyor muyuz?

Masrafları alabiliyor muyuz?
 

Bankaların verdiği kredileri çekerken her müşteri belirli bir oranda dosya masrafı öder. Ancak bu ödediği bu masrafın miktarı farklı durumlara göre değişiklik gösterir. Mesela; bankanın sunduğu özel bir kampanya ya da fiyatlandırma masrafı olduğundan daha aşağı çekebilir. Şimdilerde ise artık yasaların da buna izin vermesi sebebi ile müşteriler verdikleri bu masrafı geri alabiliyorlar. Yapılacak tek şey, form ve belgeler ile başvuru dilekçesini yazıp, gerekeli mercilere iletmek. Şu anda pek çok başvuru yapan müşteri yavaş yavaş parasını almaya başladı.
 
Kredi kartı kullanımında da yaşanan pek çok değişiklik var. Bunların başında da faiz oranları geliyor. Bu oranlar neticesinde sunulan fiyatlandırma ile müşterilerin daha dikkatli harcama yapması hedefleniyor. Kredi kartı kullanımı için belirlenen ikinci bir durum da taksitlendirme sayısı.  Belli başlı bazı ürünlere taksitlendirme sınırı getirilerek, yine müşterileri düşünmek asıl hedeflerden.
 
Yasaların ve merkez bankası kararlarının çok yön verdiği bankacılıkta esen rüzgârlar anlık değişebilir. Eğer herhangi bir yatırımınız var ise ya da olma yolunda iseniz mutlaka yapılan açıklama ve fiyat oranlarına çok dikkat etmeniz gerekiyor. 
 
Toplam blog
: 4
: 365
Kayıt tarihi
: 10.11.14
 
 

3 Sene boyunca özel bir bankada kredi tahsis uzmanı olarak görev aldıktan sonra, ayrıca borsa ile..