- Kategori
- Yemek - Mutfak
KREMALI ISPANAK ÇORBASI
KREMALI ISPANAK ÇORBASI
KREMALI ISPANAK ÇORBASI
MALZEMELER
3 adet orta boy patates
2 adet havuç rendesi
500 gr ıspanak
2 adet orta boy kuru soğan(ince doğranacak)
2 diş sarımsak ( tuzla döülecek)
1 demet maydonoz ( ince kıyılacak)
Yarım demet dereotu ( ince kıyılacak)
1 su bardağı krema
1 su bardağı et suyu ya da tableti
6 su bardağı su (varsa sebze suyu)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Çeyrek limon suyu
1 cay kaşığı muskat rendesi
Tuz, karabiber,
HAZIRLANMASI
Sıvı yağda soğanları iyice kavuralım. Ispanakları da ilave ederek 10 dakika daha kavuralım.
Bu arada patatesleri haşlayıp kabuklarını soyalım ve ezelim.
Maydanozun yarısı ile dereotunu krema ile rondodan geçirelim.
Tencereye et suyu ve sıcak su koyarak, havuç, patates ve kavrulmuş ıspanağı ilave ederek 30 dakika pişirip suyunu süzelim ve rondo ile suyunun bir kısmı ile püre haline getirelim.
Süzdüğümüz kalan suyu da ilave ederek 5 dakika daha kaynatalım.
Hazırladığımız krema sosuna, limon suyunu, tuz, karabiber ve muskatı da ilave ederek çorbamıza katalım.( koyu olsun isterseniz 1 yemek kaşığı nişastayı sulandırıp ilave edebilirsiniz)
Ayırdığımız maydanoz ve dilerseniz kıtır ekmek ile süsleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.