Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '09

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Kriz. Kriz. Kriz. Eren Talu; Hepsinin işine son vereceğim

Kriz. Kriz. Kriz. Eren Talu; Hepsinin işine son vereceğim
 

Resim: Milliyet


Aslantepe işçilerinin Fener Bayrağı eylemine sert cevap

Eren Talu, Dabi ve Alke’yle ortaklaşa yürüttüğü Galatasaray’ın Seyrantepe’deki stat projesindeki taşeron şirketin işçileriyle yol ayrımına geldi. Talu, bir süredir, "paramız ödenmiyor" diye eylem yapan işçiler için, "Paralarını ödeyip, işlerine son vereceğim" kararı aldı.

Kamuoyunda Aslantepe olarak bilinen Türk Telekom Arena Stadı'nın inşaatında çalışan işçiler, 3 aydır paralarını alamadıkları gerekçesiyle şantiyedeki malzemelerini yaktı.

GALATASARAY’ın Aslantepe diye bilinen stad projesini gerçekleştiren Dabi-Eren Talu-Alke Ortak Girişim Grubu’ndan maaşlarını alamadıkları için 3 Mart’tan bu yana çalışmaya son veren ve birçok eylem gerçekleştiren işçilerle ilgili nihai karar çıktı. 300 işçinin maaşlarını ödeyip işlerine son vereceğini dile getiren yüklenici firma Eren Talu Mimarlık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Eren Talu, "Onlara 3 milyon TL borçluyum. Bunun tamamını bugün (dün) ödeyeceğim. Hatta 3 Mart tarihinden bu yana çalışmadıkları günler için de 150 bin TL’lerini vereceğim. Ama ödemenin ardından hepsinin işine son vereceğim. Kadro baştan sona değişecek" dedi.

Haberin devamı için tıklayın: http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=spor&KategoriID=14&ArticleID=1072552&Date=
18.03.2009&b

Galatasaray'ın stat projesinin yer aldığı Seyrantepe'de TOKİ'ye 234.5 milyon YTL gelir payıyla en iyi teklifi öneren Eren Talu-Alke pazarlık sonucu idarenin yüzde 7'lik ek gelir talebini kabul etti.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanvekili Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe Spor Kompleksi Projesinde ihaleyi, en yüksek teklifi veren Eren Talu-Alke Ortak Girişim Grubu'na verilmesinin onaylandığını açıkladı. Bayraktar, "Bu hasılat paylaşımı projesi. Şartnamenin ruhuna uygun olarak firmadan ilave gelir payı istedik.

Yüzde 7 üzerinde anlaşıldı. Bunun üzerine ihaleyi onayladım. İhaleyi şartnamenin ruhuna uygun olarak sonuçlandırdık" deniyordu 25 Eylül 2007 tarihli Radikal’ de yayınlanan bir başka haberde.

radikal

Şimdi sormak istiyorum. 234.5 milyon YTL gelir payı ile ihaleye girebilen, bu ihaleyi alabilen firma, işçilerin maaşıyla mı aşacak krizi?

Neden bütün iş, işyeri ve işletmelerde önce ona ekmeği kazandıran işçinin, emekçinin emeğine göz dikilir.

Üç kuruşa, kar demeden, kış demeden çalışan ve evine ekmek götürmek zorunda olan, elektrik, su, doğlagaz, kira gibi aylık düzenli ödemeyi gerektiren ve “kredi kartı tabii” zorunlu ödemelerde, hakkı olan maaşı alamadığı için faiz yiyen bu insanların faizini kim ödeyecek peki.

Hadi çoluğu çocuğu hastalandı diyelim. Hastaneye neyle, hangi parayal götürecek?

Haberin altına saçma sapan bazı yorumlar yapılmış. Haciz memurları kapıya geldiğinde sen çalışıyor musun, nerede çalışıyorsun, maaş alabiliyor musun diye sormuyor. Aç mısın, tok musun diye de sormuyor. Haczediyor. Bu arkadaşlar hiç darda kalmamış sanırım.

Ama bir yorum var ki; gerçekten işi bilen, kanunları bilen ve ne yapılması gerektiğini detaylarıyla anlatan bir yorum. Ben o yorumu paylaşmak istiyorum sizlerle.

[12:47 - 1658053] Hukukun üstünlüğü.

Hukuk devletinde işçileri çıkarıyorum demekle işçi çıkarılmaz bu işçilerin sigorta durumları araştırılmalı, Sigortalı iseler toplu işten çıkarılma için yasal prosüdürler uygulandımı işçilerin tazminatı ödendimi? Sigortalı değillerse SSK basındaki haberleri ihbar kabul edip işçilerin durumunu incelemeli aynı zamanda maliye çalışan işçilerden muhtasar yolu ile kesinti yapılıp yapılmadığını araştırıp vergi ziyasını engellemeli. Hukuk herkese lazım...

Bu durumda yapılması gereken bu işte.

Bilmem kaç bin dolarlara ihale alıp da, çalıştırdığı işçinin maaşına göz koyan, emeğiyle geçinen bu insanları aç bırakan zihniyete yuh olsun.

Sadece çalıştırdığı işçinin değil, malzeme aldıkları firmaların da parasını ödemez bunlar. Kaç tane inşaat firması tanıyorum. İsmine güvenip, malzeme verip de, günü geldiğinde alacaklarını alamadıkları için batan.

Kriz bizi teğet geçti Elhamdülillah.

Akşama üc gulhu bir elham okuruz yeter. Açlık da, susuzluk da, her şey geçer.

Hatta elektrik, su, kredi borçları bile hallolur kendi kendine. Değil mi arkadaşlar?

Allah beterinden saklasın. Allah tuttuğunu altın, tutmadığını gümüş etsin. Hikmetinden sual olunmaz biliriz. Buna da şükür Allahım. Yarabbi şükür.

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..