​ Krizi fırsata dönüştürmek / Türkiye Ekonomisi / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '09

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Krizi fırsata dönüştürmek

Kriz sırasında dünya bankalarının topyekün çökmeye başlamasına tanık olduk. Yüz milyarlaca dolarlık bankalar 5 10 milyar dolarlara indi ve hala çok riskli durumdalar.

Türkiyede ise oldukça farklı bir görünüm var. İlginçtir ki bu krizde batan türk bankası yok. Bilançolar ise hiç fena değil. Türk bankaları diğer yabancı bankalara göre krizi güçlenerek atlattılar. Benim düşüncem ise aslında bunun bir adım ötesi... İki güçlü Türk Bankası birleşseler şu anda dünyada oldukça büyük ve güçlü bir bankamız olur. Zaten kriz sonrası onlarca sıra atlamış olan Türk bankaları dünyada söz sahibi olurlar. Bir Akbank ve garantinin birleştiğini düşünün ortaya çıkan sermaye yapısı ve internetteki verimliliğin yaratacağı sinerjiyi düşünün.

Güçlü sermayeli bir türk bankası verimlilik, tüketiciler için daha avantajlı faizler, yurt dışından para bulma konusunda önemli bir avantaj meydana getirir. Krizler zaten doğal seleksiyon demektir. Bir de ötesinde doğal seleksiyondan elenmeden çıkabilen güçlerin birleştiğini düşünün.

Dünyaya finansal sistemimizin gücünü göstermek için işte bir fırsat..Banka genel müdürleri kendi şahsi menfaatlerini düşünmek yerine bankalarının ve türkiyenin ortak menfaatlerini düşünmeliler.

Ben türkiyeye şu anda rekabet yerine işbirliği getirecek böyle bir oluşumu şart görüyorum. Neden 10 sene sonra bizim de dünya bankamız olmasın. Dünyada yahudi lobileri varken neden türk parası da dünyada gücünü göstermesin. Ülkemiz için işbirliği şart ve bankalardan böyle bir atılım bekliyorum.

Zor günler geçiriyoruz ama aydınlık yakınken cesur kararlar alabilme zamanıdır...

 
Toplam blog
: 4
: 582
Kayıt tarihi
: 06.08.08
 
 

Endüstri mühendisiyim. Yazılım sektöründe çalışıyordum ancak bir süredir yüksek lisans yapıyorum. D..