Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '09

 
Kategori
Haber
 

Krizin getirdikleri

Krizin getirdikleri
 

Dünya küreselleşiyor ve biz bu küresel dünyanın bir parçasıyız. Bizim dışımızda gelişen ve küresel ekonomiye yön veren ülkelerin yaşamış olduğu bir krizden dolayı ülkemizde bir sıkıntı yaşamaktadır. Bundan kaçışımız olmadığı gibi etkilenmemizde doğaldır. Bunu beşikteki çocuklar bile biliyor.

Peki beşikteki çocuğun bildiğini bu işi bilenler neden çarpıtıyor. Sanayicimiz zor durumda gerekli müdaheleler yapılıyor. Esnafımız zor durumda onlar için kaynak aktarılıyor. İnsanlarımız işsiz kalıyor bunun için alınan önlem işsizlik sigortası biliyorum çok az ve komik rakam ama bunun için biraz yükseltilmeli diye düşünüyorum. Peki bütün bunlar olurken ek önlemler gelmeli mi gelmeli işte onlarda piyasayı canlandırmak için yolda ve bir bir uygulanıyor.

Son günlerde yaşanan tartışmalara bakarsanız bu krizin sorumlusu hükümet. Hemde tam sorumlusu. Kimsenin suçu değil hükümetin suçu hatta deniliyor ki bu kriz hükümeti yer mi? Bunu bu kafayla algılayanlar ne yapmak istiyor. Bunu anlamak zor değil. Yapılan açıklamalara ve sallanan bayraklara bir bakın. AK Partiden kurtuluş mu ya da başkalarının bayraktarlığını yapmak mı? Bunu ne insanların haber sunuşlarından ve ağızlarından çıkan laflara bakmanız yeterli.

Ülke olarak ayakta kalmak ve zorlukları yenmek konusunda dünya ülkeleri içinde daha tecrübeliyiz. Zira yıllar yılı krizlerle ve sıkıntılarla geçirdik. Amaç zaten alışmıştık biraz daha çekeriz değil. Amaç krizleri fırsat bilip bunun yükünü millete ödetmeye çalışanlara fırsat vermemek.

İşadamları kriz var deyip iflas ediyoruz deyip üertimden elini eteğini çekiyor. Mücadele etmeyi ve çıkış yolu bulmayı yeğlemiyor. Sonuç işsizlik ve üretimde daralma. İç daralma ve dış daralma derler. İnsanları aldatmaya yönelik her hareketi yaparlar. Ama biz bunlara fırsat vermemek için direnmeliyiz.

Krizde hükümeti suçlayanlar patronların arkasını sıvazlayanlar millet aç açıkta iken millete bir şeyler verilmesinden yana olmuyorlar. Ellerinden gelse milletin boğazından kesip daha fazla patronlara verelim diyecekler. Onlar milletin sırtından zaten şimdiye kadar iyi geçindiler ama krizlerde fedakarlık yapığp işlerini kapmayacaklarına hemen kaçmayı yeğlediler.

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..