Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '09

 
Kategori
Seçim
 

Bizim seçim neyimize!

Günlerdir seçim propagandalarını, mitingleri ve buna bağlı olarakta haberleri seyrediyorum. Konuşmalardan, olanlardan ve haberlerden pekte memnun olduğumu söyleyemem. Neden mi? İşte sizlere tek tek aktarıyorum:

1- Öncelikle meydanlardaki ses ve görüntü kirliliği. Yeter artık dedirtecek kadar var.

2- İnsanların partilerine ne kadar saygılı ve bağlı oldukları. O kadar ki parti bayrakları yerlerde sürünüyor ve üzerine basıp geçiyorlar ve bu onların umurlarında bile olmuyor. Düşünün yarın bu insanlar yönetim kademeleride yer alınca bu millete ve bayrağına ne kadar saygı duyacaklar.

3- İnsanların seçim için yapmayacakları yok. Ne iftiralar kaldı nede namusları. Artık yerlerde geziyor onurları. Çamur at izi kalsın ya da boşver al onurunu yerlerde çiğne. Belki de daha dün birlikte çay içiyorlardı ama şimdi düşmanlar. Pardon yanlış dedim bunların yaptığını insanın düşmanı yapmaz.

4- Usluplar ve konuşmalar çok kötü. Seçimlerden önce bunların bir Türkçe kursu alması gerekiyor. Çünkü hitabet nedir ve nasıl millete hitap edilir onu öğrenmeleri lazım. Zira konuştuklarını pek anlamak mümkün değil.

5- Siyaset için yapmayacakları şey kalmadı. Daha dün ülkeden kovulanlar şimdilerde partiye üye yapılıyor onu bırakın bir de aday yapılıyor. Hani onlar çağ dışıydı, dinsizdi, solcuydu, bölücüydü... Bırakın bunları öyle vaatlerde bulunuyorlar ki bir dönem denize kıyısı olmayan şehire ülkenin en büyük limanı yapma sözü verenler gibi atıyorlar hem de çok yüksekten atıyorlar. Ayakları yere basmıyor ama seçim sonunda görecekler gerçekleri.

6- Birde medyamız var meşhur bağımsız ve tarafsız medyamız. Araçlarıyla parti bayrağı sallayarak konvoylara katılan. Haberlerde rakipler için olur olmadık haber bulup yayınlayan. Tarafsızlar ya işte nedese taraf olduklarının bir açığını yayıonlamazlar ya da bahsetmezler. Alkış vermeyi bırakın onun seçilmesi için gayret gösterirler. Aman yanlış anlamayın sadece birileri için değil hepsi için bunu söylüyorum. Akşam haber kanallarında küçüğünden büyüğüne bir gezin ne dediğimi anlarsınız. Televizyonu olmayanın gazetesi vardır mutlaka. hani bağımsız ve tarafsızdı medya...

7- Bunlar tembel öğrenci. Neden mi? Nicedir seçimler oluyor ama bunlar seçimlerden sonra almaları gereken dersi bir türlü almıyorlar. Aksine kimse onlara bir şey dememiş aksine aferin demiş gibi dönüp dolaşıp yine önümüze geliyorlar.

Umarım 29 Mart'tan bir ders çıkarırlar da bizde onlardan kurtulmuş oluruz. Artık ülkenin gerçek sahipleri gençler dervreye girer. Atatürk'ün eseri Atatürk'ün Gençliğine bırakılmalıdır.

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..