Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Küçük Dev Adam Stoch

Küçük Dev Adam Stoch
 

Miroslav Stoch: 19 Ekim 1989 doğumlu, henüz 23 yaşında dahi değil. Fenerbahçe' ye Haziran 2010' da transfer oldu. Geçen yıl ilk sezonunda oynadığı 23 maçta 2 gol kaydedebilmişti. Bu yıl ise 1,69' luk atom karınca; 23 lig, 1 kupa ve 1 milli maç olmak üzere toplamda 25 maçta 11 gol 6 asist performansına ulaştı. Sadece Süper Lig performansı 10 gol 4 asist ve bu gollerin hepsini ilk onbirde başladığı maçlarda attı. Fenerbahçe' ye transfer olmadan önceki son sezonunda, Twente takımında 32 maçta 10 gole ulaşmıştı.

Ligimizde alışkın olduğumuz 30 yaş ve üstü yıldız futbolcu transferlerine nazaran, henüz 22 yaşındaki bir oyuncuyu, özellikle böyle bir performansla izlemenin keyfi bir taraftar için anlatılamaz bir keyif. Maalesef ki iş yemeği nedeniyle zorunlu olarak dün akşamki maçı izleyememiş olmam da benim için bir o kadar büyük bir acı oldu.

Fenerbahçe' de şu son 10 yılda, Alex haricinde hiçbir oyuncunun, oyuna ve skora bu denli olumlu katkısı olmamıştı. Özellikle attığı hiçbir gol görsel olarak normal değerlendirilecek türden değil. Hemen hemen hepsinde, fizik kurallarını altüst edercesine vuruş estetiği, bize gol sevinci yaşamadan önce bir "oha!" tepkisi vermemize neden oluyor.

İlk sezonunda ve bu sezon başında kendisine yeterince fırsat verilmediği konusunda eleştirdiğimiz Aykut Kocaman, genç oyuncunun azmini ve çalışkanlığını son haftalarda görmezden gelemedi. Aynı eleştiriyi Isiar Dia' nın da henüz yeterince kazanılamaması nedeniyle ifade etmekten kendimi alamıyorum. Solda Stoch, sağda Dia; rakipler için kabus olmaya yeter de artarlar. Yeter ki düzenli olarak, en azından Mehmet Topuz kadar şans bulabilsinler.

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..