Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '10

 
Kategori
Öykü
 

Küçük kız (4)

Küçük kız (4)
 

Küçük kız (4)


Dedesinin bakkal dükkanının önünde mangalı yakmaya çalışıyordu ama çok rüzgar vardı, elinde bir karton parçasıyla yandaki evin merdivenlerine oturup dumanı seyretmeye başladı. Duman azalmaya başladığında kartonu yelpaze gibi sallıyor ve minik elleri ağrıdığında tekrar merdivenlere oturuyordu. Defalarca bunu yaptıktan sonra alevler dumanın ardından kömürlerin siyah rengini kırmızıya dönüştürmeye başlamıştı. Çok sevindi, üşümüştü ve bir an önce ısınmak istiyordu. Kömürler kızarmaya başlamış, alevler çıtırtılarla mangalı kaplamıştı.

Dedesi yanan kor gibi kömürlerin üzerine bir avuç toz şeker döküp mangalı dükkanın içine götürdü, şimdi kahvaltı zamanıydı. Ne çok acıkmıştı, ekmek dilimleri bir maşa üzerinde mangaldaki ateş gibi olan kömürlerin üzerindeydi ve mis gibi bir koku dükkanı sardı. Beyaz peyniri çok seviyordu küçük kız, daha ısınmamış olan parmaklarıyla kızarmış ekmeği aldı üzerine büyük sayılacak bir dilim peynir koydu. Tatlıyı sevmemesine rağmen vişne reçeline bayılırdı, peynirin üzerine sürmeye başladı ve ekmekten kocaman bir parça ısırıp bir su bardağına koyulan çayından bir yudum aldı.

Kahvaltıdan sonra Dedesinin yanaklarından kocaman bir öpücük alıp Büyükannesiyle çalıştığı yere gitmek için hazırlanmaya başladı. Daha gün ağarmamıştı ve tombul yanaklı parlak yüzlü ay dede hala bulutların üzerindeydi.

‘Günaydın ay dede, ben kahvaltımı yaptım, sende kahvaltını yaptın mı? eğer yapmadıysan sana peynir ve ekmek getirebilirim.’ Bir öpücükte ay dedeye gönderdi.

Sonra Büyükannesiyle birlikte aydınlanmaya başlayan günde yola koyuldular.

 
Toplam blog
: 118
: 663
Kayıt tarihi
: 11.07.08
 
 

İ.Ü İktisat fakültesi mezunuyum, özel bir şirkette mali işler ve personel müdürü olarak çalışıyorum...