- Kategori
- Güncel
Küçük Tayyip...

Küçük Tayyip Yazık! ne kadar kötüymüş! durumu
Muhtemelen dinlemişsinizdir.
Küçük Tayyip’i anlattı Büyük Tayyip.
Hesaplamadım, 50 yıl kadar önce küçük Tayyip okula gitmek için yarım saat yürürmüş ayakları acırmış (…)
Bugün ise fazla lükse kaçtığımızı ima etti.
***
50 yıl sonrası yani bu gün. İddia ediyorum o gün ayakları acıyan saatlerce yürüyen kaç küçük Tayyip varsa bu gün birkaç kat fazladır adet olarak.
Geçtim doğuyu.
İzmir’de 1 gün dolaşsam 100 çocuk resmi çekerim yalınayak. 100 çocuk resmi çekerim kış günü titreyerek mendil satmaya çalışan, 100 tamirci çırağı bulurum minik kara yağlı elleri olan.
Ve eklerim, son yedi yılda olduğu kadar, 50 yıl önce kanalizasyonlardan toplanmazdı çocuklar, koca Türkiye aramazdı kaçırılan yavruları. Taş atmazdı polise o zaman çocuklar.
***
Sanıyorum Başbakan torununu ziyaretinden sonra yaptı bu konuşmayı.
Bak bak dedi neredeeeeeen nereye geldik.
Türkiye sandı kendi halini…
***
Terörist sayısını bilmezse insan, terör bu noktaya gelir elbet. memleketindeki çocukları kıyaslarsa torunuyla, ve Başbakansa bunları yapan. Elini bırakmayın çocuğunuzun, nerde bulacağınızı bilmem.
***
Yedi yıl arkadaş, yedi yılll. Tek başına astığı astık kestiği kestik. Buna rağmen 50 yıl öncesini arar olduysa bu memleketin insanı ve bu konuşmayı yapıyorsa Başbakan.
Tek sözüm var söyleyecek. Tayyip bey Türkiye’den bi haber.
Yoksa.
O gün ayakları kızaran Tayyip beyin, bugün bu sözleri söylerken yüzü kızarması lazımdı.
Not: Bir resmini bulabildim küçük Tayyip’in ve gördüğüm kadarıyla pek ayaklarını kızartacak gibi görünmüyordu ayakkabıları (…)