Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '13

 
Kategori
Deneme
 

Kuklaların efendisi

Bu evde yapayalnızken. Herkesle birlikteyken bile yalnızken. Avuçlarım terliyor. Mutluluğa bu kadar uzak olmak yoruyor.Şimdi kapı çalsa açsam kapıyı pembe bir rüzgar esse gökyüzünden odamın kuytularına doğru. Ağırlaşan ruhum hafiflese. Acılarım dinse,herkesin acıları dinse. Sınanmak,sınanmak,sonu gelmeyecek şekilde sınanmak.
 
Ucuz şeylerden,basit çiçeklerden ve tenhalardan uzak olmak. En ufak bir an, en ufak bir histen dahi zevk alamamak. Hiçbir zevke yakın olmamak ve parlayan her yıldızı kendi içimde söndürmeye bu kadar yatkın olmak. Yalnızlığa uzak iken samimiyete bu denli yakın olmak. Belki de tüm ikilemlerden bıkmış olmamdandır asabiyetim.
 
Mahya ışıkları altında çan seslerini duymaya çabalamak kadar ucuz bir yaşam benimki. Peki ya sizinki ? Siz ne yaparsınız? Her gün aynı gökyüzüne mi uyanırsınız. Dudaklarınız hep aynı "günaydın"ı mı mırıldar. Ya kahvaltılarınız. Sürekli zeytin aynı tadda iken sizin tadınız ne kadar değişebilir ki!
 
Sınırlarınız bu kadar belirgin çizilmiş iken ne derece çılgın olabilirsiniz! Aslında sizde fazla normalsiniz. Televizyon ışığında,radyonun sesinde,güneşin ışığında ufka dalmayı yeğlemektesiniz. Çünkü sizde benim gibisiniz. Benimlesiniz, benim yanımdasınız,karşımda ve yahut sırtımdasınız. Gözükmeyen kamburum gibisiniz. Belki bende sizin hiç farkında olmadığınız tek bir tüyünüzümdür. Ama aslında hiç bir zaman kabullenmek istemesekte hepimiz aynı sona hazırlanan kuklaların efendisininiz..  
 
Toplam blog
: 29
: 59
Kayıt tarihi
: 03.11.13
 
 

Hala Kocaeli Üniversitesinde okumakla meşgulmuş gibi görünen ama en büyük meşguliyeti düşünmemeye..