Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '16

 
Kategori
Kültürler
 

Kültürün daniskası, eğlencenin hası, aşkın en alası, meşhur Papalinası ile Cunda Adası bir alem.

Kültürün daniskası, eğlencenin hası, aşkın en alası, meşhur Papalinası ile Cunda Adası bir alem.
 

Türkiye'nin en çok gezen genç kızları: "Elif Bulut ve Tülay Özkan," müzenin merdiivenlerinde


Ayvalığın Ali Bey Asasındaki Rumların Metropol Kilisesi işe yaradı. Bu gün Rahmi Koç tarafından müze halime getirilen bu kilise, hem ününü devam ettiriyor hem de kültürel miraslarımız  ve nostaljilerimiz, müze yapılan bu yerde sergileniyor.

         Adanın aklı başında kültürel hazinesi, burada binlerce  yerli ve yabancı turisti tarafından bu “Taksiyarhis”in sanat yapısı, bu gün de mimari yönden dikkatleri üzerinde toplamaktadır.

        Devri zamanında neo klasik mimari üslubu ile inşa edilen binanın sütun başlıkları, sarımsak taşından yapılma. Öyle ki, kemerli pencereler bu üslubu yansıtmaktadır. Tek kubbeli, bazilika tipinde, dikdörtgen planlı binanın iki çan kulesinden sadece biri ayakta kalmıştır. Yığma tekniği ile örülmüş, 1976 yılına Ayvalık ver çevresindeki geniş bir alan doğal ve tarihi SİT alanı ilan edilmiştir.

        201 tarihli  vakıflar Meclisi kararı ile kilise binasının müze haline getirilmek üzere Rahmi Koç Müzecilik ve Kültür Vakfına tahsisine uygun olduğuna karar verilen bina, harap haline gelen anıtsal yapı, uzman  sanatçıların ince işçiliği ve çağdaş mühendis teknikleriyle yeniden tüm görkemi ve güzelliği ile Hayata döndürülmüştür.

        Bina, 2014  Mayısından beri hizmet veriyor. Ve  o günden beri de Adalı olan, Rumcayı  gayet iyi bilen Öznur Akman, bu müzede girişleri, gişesinden tanzim ediyor ve büyük bir disiplin içinde  yönetiyor. Ve  muhitinde de çok sevilen Aynur Hanım, müessesesi ile de gurur duyuyor. Kendisinin bir tespiti var: “2014 yılında  günlük ziyaretçimiz 1628 iken, bu sayı bu gün 2018’ e yükselmiştir.” Diyor.

         Kültürün daniskası, eğlencenin hası, aşkın en alası, Papalinası ile Cunda  Adasında her şey var

.

MÜZENİN  İKİNCİ KATINDA  TREN ÇEŞLİTLERİ, SERGİLENİYOR.

 

PİYANONUN   OKTAVINDAKİ SESLERİ AAYNEN VERİYOR..

YORGUNLAR, MÜZENİN MERDİVENLERİNDE DİNLENİYORLAR.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..