Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Kupa Hasreti Sönmeyecek

Fenerbahçe'nin 28 yılık kupa hasreti yine hüsranla sonuçlandı. Bugün Daum kendi kendini mat etti diyebiliriz. Çünkü ligde müthiş performans gösteren kadroyu aynı şekilde sahaya sürdü. Zaten ligi bırakmış sadece kupaya endekslenmiş bir Trabzon'un bu maçı daha fazla isteyen taraf olduğunu maç öncesi Şenol Güneş ve futbolcuların açıklamalarından belliydi. Daum ise yorgun kadroyu yine sahaya sürerek bu maçı adeta rakibine hediye etti.

Bugün maça iyi başlayan ve iyi bitiren Trabzon bu kupayı sonuna kadar haketti. Fenerbahçede maçı kazanmak için çok fazla istekli değil gibi mücadele edince Trabzon 8. kupa ile evine dönerken Fener taradtarı yine hüsranla başbaşa kaldı. Daum yine kafasının dikine gidince bu sonuç kaçınılmaz oldu. Oysa ki Haftalardır kötü olan Guiza'nın yerine Semih veya eski takımına karşı G. Ünal oynasa hem fizik olarak hem de teknik olarak bir adım öne geçen taraf olacakdı. Bu adam ne zaman takım iyi oynamaya başlasa bir şekilde takımı frenlemenin yolunu buluyor adeta. Bu maçta futbolcularına 0-0'a oynayın nasıl olsa bir gol buluruz taktiğini vermişdi besbelli. Evet nasıl olsa bir gol buldu Alex'in müthiş becerisi ile. Ama üstüne yatmaya kalkışınca karşısında da Trabzon gibi yetenekli futbolcuları olan bir ekip olunca maalesef yattığı yerden kalkamadı. Evet Fenerli futbolcular buraya kadar gelerek alkışı zaten haketmişlerdi ama Daum'un yanlışları olmasa bugün Türkiye'de herkes çok farklı şeyler konuşuyor olacaktı. Bugünkü sonuç Fenerli futbolcuları moral olarak değise de fizik olarak çok etkileyecektir. A.Gücü karşısında bunun etkilerini göreceğiz. Daum bugün sakat olduğu için bir antremanlara katılmayan Lugano'nun yerine Bekir ile başlayabilirdi. Zaten Lugano bugün gerçekten çok kötüydü. Özer de solda sürekli olarak top kayıpları yaptı ve kanattan gitmek yerine ortaya gelerek Emre'nin oyun alanını kapadı. Özer'in yerine de Deivid iyi bir tercih olabilirdi. İleride de Semih veya Göhan Ünal çok iyi bir tercih olurdu. Bu şekilde hem takım daha diri olurdu hem de hafta sonundaki lig maçını da tehlikeye atmamış olurdu.

Böylece Daum teknik direktörlük dersinden yine malesef sınıfta kaldı. Bu sadece yanlış kadro çıkardığı için değil 1-1 den sonra Emre yi çıkarması, geriye düştükten sonra da gole ihtiyacı varken hala forvete takviye yapmaması Daum'un eksileridir. Bu sezon şampiyon olunsa bile Daum gitmelidir. Çünkü kendisi maalesef B palnı olmayan bir teknik adamdır. Giden hiç bir maçı çevirecek teknik donanıma sahip değildir.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..