Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '13

 
Kategori
Uzay
 

Kur'an'da uzaylılar var!

Kur'an'da uzaylılar var!
 

Hepimiz merak ederiz "acaba gerçekten uzaylılar var mıdır "sorusunun cevabını. Ama bir türlü net bir cevap alıp içimiz rahat etmemiştir. Hatta bazırlarımız bu sorunun cevabını kendisi otomatik olarak verip, kendi iç aleminde onların olduğuna veya olmadığına inanmıştır. çoğumuz ise kararsız kalmışızdır.

Ama bu kararsızlığımız bilimsel yolla da kesinliğe kavuşmuş sayılmaz hâlen. Bilimsel, dini ve teorik olarak her zaman uzaylılar var mıdır sorusuna cevap aramıştır insanoğlu. peki Dini açıdan, Kur'an'da uzaylılar var mıdır, bunun net cevabı bellidir işte.

Kur'an'a göre dünya dışında yani uzayda yaşayan varlıklar vardır. Kur'anda insandan başka dört türden bahsediliyor. Bunlar melek, şeytan, cin ve ruhaniler. Dünya dışında da yaşayan âlemler olduğuna göre, evrende sadece insanlar yok. İşte bu konuya uygun bir kaç ayet aşağıdadır.

"Hakikat katiyyen gerektirir ve hikmet kesin kes ister ki,yeryüzü gibi uzayında sekeneleri(oturanları) bulunsun.ve o sekeneler yaradılış bakımından oturdukları yıldızlara uygun yaradılışta olsun" (Kadr suresi)

İki âyette açıkça bildirilmiştir, uzayda hayat vardır .
1- Kur’ân’ın 16’ncı sûresi olan nahl sûresinin 49’uncu âyeti :
“ve Allâh’a secde eder ne (var) göklerde ve ne (var) yer(yüzün)de dâbbeden (kımıldayandan, canlıdan) ve melekler ve onlar büyüklenmezler .”
2- Kur’ân’ın 42’nci sûresi olan şûrâ sûresinin 29’uncu âyeti
“ve O’nun (Allâh’ın) âyetlerinden (belirtilerinden) , yaratılış
(tarz)ı gökler ve yer(yüzünü)n ve ne yaydı o ikisinde dâbbeden (kımıldayandan, canlıdan) ve o (onların)toplanmalarına dilediğinde kadîr (çok iyi ölçüler koyan) .”

Bu iki âyette bahsedilen gökler, uzaydır . Gökler kelimesi her ikisinde de çoğuldur, bu da bildiğimiz evrende her yerde hayat olduğuna delildir . İkinci âyetteki yaydı kelimesi tozun yayılmasını ifâde eden “besse” fiilidir . Bu fiil ile ifâde edilen yayılma, tozun yayılması gibi, üste, alta, öne, arkaya, sağa, sola, her yöne yayılmayı anlatır . Öyleyse âyette bu fiille anlatılan , göklerde, uzayda yayılmadan anlaşılan, evrenin her bölümünde hayatın varlığıdır.

İnternet Haber

 
Toplam blog
: 90
: 2496
Kayıt tarihi
: 03.11.12
 
 

Kafasına takılan her konuyu sonuna kadar araştırmaya üşenmeyen, bildiklerini, öğrendiklerini ve i..