Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

30 Aralık '06

 
Kategori
İnançlar
 

Kurban Bayramı ve Arife Günü

Kurban Bayramı ve Arife Günü
 

Bugün ARİFE, kutlu gün, yarın Allah'ın izniyle biz Müslümanların dini bayramlarımızdan olan '' Kurban Bayram’ımız '', seher vaktinin anlatılmaz hissedilir güzelliğinde müezzinin Allah'u Ekber '' diye okuyacağı sabah ezanıyla birlikte başlayacak.

Camilerimize akın edecek olan dedelerimiz, babalarımız, ağabeylerimiz, yuvalarımızın efendileri ve evlatları hınca hınç dolduracağı, sokaklara taşan seccadelerin üzerinde tek yürek olmuş kıbleye dönüp Allah diyerek önce sabah namazını arkasından da '' Bayram Namazını'' eda edecek olan, bütün Müslüman din kardeşlerimizden Allah razı olsun..

İlk kutlamalar cami içinde namazdan sonra, bayramın getirmiş olduğu ama buruk ama sevinçli, o tatlı heyecan içinde büyüklerin elleri, küçüklerin öpülesi gözleri derken dört gün sürecek bayram heyecanı başlar.

Telaş içinde evlerin yolu tutulur..

Hali vakti yerinde olanların vazifesi vardır çünkü, kurbanlar kesilecek Allah'ın emri yerine getirilecektir. Bu sevap, hali vakti yerinde olamayanlar ile yardıma muhtaç komşu ve yakınlarla paylaşılacaktır.

Evin hanımı ve kızları birkaç gün önceden evin temizliğiyle başladıkları bayram hazırlıklarını, baklavaların açılması (Şerbeti mutlaka bayram akşamı dökülecektir.) zeytinyağlı dolmaların sarılması, su böreklerinin akşamdan pişirilmesi ile tamamlamışlardır..

Kesilecek kurbanın gözlerine bağlanacak beyaz tülbent hazırdır..
Kurbanın kınası da akşamdan yakılmıştır.

Mutlaka bir gün önceden evin babası kesim aletlerini bileyleyip hazır etmiştir.
Baba evimden hatırlıyorum kurbanımızı kesecek kasap amcanın hediyesi olan havlu, çorap, mendil, sabun, bir kutu bayram şekeri ve beyaz bir zarf içindeki emeğinin hakkı annemin elleriyle bembeyaz bohçalanmıştır artık..

Böylelikle bütün hazırlıklar bayram sabahı tamamlanmış olur..

Sabah namazı ve bayram namazı huşu içinde kılınırken, sokaklara taşan seccadelerin üzerinde bayram meleklerinin coşkusunu hissetmemek yüreğimizin göz evinden görmemek ne mümkün derlerdi rahmetli büyüklerimiz..
Rahmetli denince aklıma, yapılan bu hazırlıklar ve vazifeler sonrasında büyüklerimizin kabirlerini ziyaretlerimiz izler..

Okuduğumuz Yasin-i Şerifleri onlar için yaptığımız hayırları ve fatiha çiçeklerimizi ruhlarına hediye ederiz..

Yarın bütün Müslümanların '' Kurban Bayramı.'' Türk Milletine ve İslam Alemine mübarek olsun.

Bugün arife kutsanmış bir gün.. Yarın gece ise '' Yılbaşı ''. Gelen, bütün dünyanın '' Yeni Yıl''' diye coşkuyla sevinç içinde aile ve sevdikleriyle mutlu bir şekilde kutlamayı özleyip bekledikleri özel bir gece..

Şu an yeryüzünde nefes alıp veren biz yaşayan insanlar yani benden olan canlılardan söz ediyorum, ne kadar şanslıyız farkında mıyız? Hani şu insan olmaya çalışan bizlerden söz ediyorum.. Bütün canlıları yaratan Allah, iki dinin inananlarına bu iki özel günü birlikte kutlanılması için nasip ediyor.. Bu kutlu tesadüf, bizlere daha nasıl anlatsın ve nasıl hatırlatsın insan olarak yaratılmışlığımızı? Allah insanlık alemine çifte bayram nasip etmiş, anlayabilenlerden oluruz inşallah.. '' Mübarek Kurban Bayramı '' ve '' Yeni Yıl '' İnsanlığa hayırlı olsun..

''Kurban Bayramınız Mübarek olsun''

Cümleye sevgim saygım hayır dualarımla ‘’ Melekler yüreğinizden öpsün ‘’

KURBANLIK KOYUNUN GÜNLÜĞÜ:
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=79409

Gönül notum 1:Lütfen cep telefonlarınızdan 6 YTL karşılığında YANGIN yazıp 3919'a gönderin.
Bunu yaparak, ''YANGIN UÇAĞI'' ALIMINA KATKI SAĞLAMIŞ OLACAKSINIZ..
Derhal YANGIN yazın ve 3919'a gönderin..

Gönül notum 2:Kurban derilerini, fitre, zekat vs. gönül yardımlarınızı Allah rızası için, THK'na makbuz karşılığında teslim ediniz.''Gerekirse kendiniz gidiniz.'' Kapınıza, elinize, ayağınıza gelecek diye görevlileri beklemeyiniz. Size en yakın THK'na gidiniz ve kendi eliniz ayağınızla bu yardımları yapınız ve makbuzunuzu da alarak bu sevabı gerçekleştiriniz..

TÜRK HAVA KURUMU http://www.thk.org.tr/ozelsayfa.htm


Kurban Bayramı Yazısı: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=81715

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..