- Kategori
- Dünya
Küreselleşme her alanda

Küreselleşme, insanların doğa üzerindeki etkileri yerel olmayı bırakıp, küresel hale geldiği zaman başlamıştır. Yani aslında, ne yaparsam yapayım, tüm gezegenin doğasını etkiliyorum demektir – yerin küreselleşmesi.
Ayrıca, tüm gezegeni sadece şimdi, şu an değil, gelecek için de etkiliyorum. Yani, yaptığım etki, sadece kendi etki süresi kadar devam etmiyor. Aksine, doğayı etkileyerek direkt olarak gelecek tüm nesilleri etkiliyorum, sonsuza kadar – zamanın küreselleşmesi.
Tüm doğa üzerinde, sonsuza kadar olumsuz etkisi olacak hareketlerimiz, ikincil ve üçüncül, vs. olumsuz sonuçların artmasına yol açar. Henüz bu sorunların çoğunluğunu fark etmedik bile çünkü henüz bu sorunlar doğada kendini göstermedi – hareketin küreselleşmesi.
Cansız, bitkisel ve hayvansal doğa üzerine yaptığımız olumsuz etkiler, geri gelir ve bizi, insan doğasını olumsuz etkiler. Daha da ötesi, bu etkiler sadece bizim fizyolojik ve psikolojik dönüşümlerimiz şeklinde olmaz. Her bireyin kişisel bencilliği, küresel hale gelir. Bu bizim seçimimiz değildir. Ancak, bencilliklerimizin hepsi birlikte, medya tarafından da pompalanarak, küresel bir bencillik içinde toplanır. Sonuçta küresel bencillik, tüm etkisiyle bize geri döner ve bizi mutasyona uğramış bencil yaratıklar haline sokar – bencilliğin küreselleşmesi.
Küreselleşen bencillik, insani ve manevi değerlerin küreselleşmesine dönüşmelidir. Çektiğimiz acılardan bizi kurtaracak olan da bu dönüşümdür. Doğa bizi öyle ya da böyle, insanlığın her alanda pozitif küreselleşmeye ulaşması için zorlayacaktır: politik (birleşmiş insanlığın birleşmiş devleti – “Gelecek Nesil”), ahlaki ( herkes bir ailedeki gibi eşittir), sosyal ( küresel bir eğitim dünyaya karşı aynı yaklaşımı sağlar) ve manevi (küresel birleşme ile doğanın gücü fark edilir) – manevi küreselleşme.
Bugün, dünyaya yaklaşımımızın değişmesi henüz bir ütopya gibidir. Ütopya, Yunancada, “alan yokluğu” demektir. Ancak, negatif küresel olayların ve sonuçlarının birikimi, bir alan yaratmaktadır, negatif olayların toplam alanı. Bu alan da bizi değişime zorlayacaktır ve ütopya gerçek olacaktır.