Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '12

 
Kategori
Güncel
 

Kürtajı protesto eden kadınlara üç yıl hapis…

Kürtajı protesto eden kadınlara üç yıl hapis…
 

Cumhuriyet bayramı kutlamalarındaki anti demokratik, yasakçı (İleri demokrasi) saldırılarının şoku daha geçmeden medyaya düşen yeni bir haber ile sarsıldık. Kürtaj yasağı tartışmalarının gündemde olduğu sırada Beşiktaş’taki Başbakanlık Ofisi önünde, yasağı, “kürtaj haktır, bedenimiz bizimdir” diyerek protesto eden kadınlar polis şiddetine maruz kalıp, darp edilerek gözaltına alınmıştı. 4 kadın hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığını öğreniyoruz.

Kadın bedenine hükmetmek dışında bir şey bilmeyenler, kendi bedenini hakkında kendi karar vermek isteyen kadınları hapse atmak, susturmak, ezmek için ellerinden geleni yapıyor.

Bu insanlık dışı uygulamaları bir de dine dayandırmıyorlar mı, insanın pes diyesi geliyor. Baskı bir bunla kalsa neyse. Kadın kocası tarafından darp edilip karakola koşuyor, kocasına teslim ediliyor. Sonra bir de bakıyoruz, o mükemmel koca eşini bilmem kaç yerinden bıçaklayarak öldürmüş. Zaten kadınların kaderi 13 yaşında birilerine satılma korkusu ile belirleniyor. Bunca ezilmenin ardından haklarını savunmaya kalktıklarında işte yine o malum surat ortaya çıkıyor. Üç yıl hapis.

Bir paragraf ta şu protesto olaylarına değinmek lazım. Burada hükümetin hangi olaylardan dolayı protesto edildiğini sıralamayacağım. Herktesin sınırlı bir sayfa hakkı var. Ancak şu ortada ki, AKP bindirilmiş kıtaları olmaksızın hangi kalabalık önüne çıksa protesto ediliyor. Buna şehit cenazeleri de dâhil. Ve ne yazık ki hala o koltuklarda oturabiliyorlar. Yazık.

İzmir 2012-11-01

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..