Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '11

 
Kategori
Blog
 

Kurtlar Vadisi - Blog Kategorisi

Kurtlar Vadisi -  Blog Kategorisi
 

Bizim bu blog kategorisinden sıkı bir Kurtlar Vadisi dizisi çıkar.

“Bu bir mafia dizisidir” sloganıyla başlamıştı Kurtlar vadisi. Bilimum mafya, derin devlet, karanlık ilişkiler, istihbarat örgütleri dizinin senaryosuna boca edilmiş, dizinin karakterleri kılık kıyafetinden sarfettikleri sözlere kadar sosyolojik araştırmalara konu olmuş, katakulli, entrika, şiddet içerikleri ile toplumsal bir fenomen haline gelmişti. Şimdilerde hızı biraz kesilmiş olsa da Türk dizi ve sinema tarihinin öyle ya da böyle unutulmazları arasında yerini aldı.

Ne Çakırlar, ne Polat Alemdarlar ne Mematiler türedi bu dizi ile…Halk nezdinde çeteler sempatikleştirildi, üstüne siyah ceketi alan gençler sokakta çetecilik oynamaya başladılar. Kurşunlana kurşunlana vücüdu kevgire dönen Polat, bir türlü ölemedi.

Ne maskeli beşleri kaldı, ne Irak, ne Flistin, ne Pusu…

Komplo teorilerinin en cilalısı işlendi, millet komplo teorisyeni kesildi başımıza.

Sahi bir de sempatik Muro karakteri vardı…”allahım yalebbim bir çete içinde bu kadar da sempatik insanlar olabilir mi” dedirten cinsinden. “Lanet olsun içimdeki insan sevgisine” deyip boyna haklıyordu önüne geleni, allah ne verdiyse yağdırıyordu.

Ya Polat Alemdar’ın, Abduley'e, "Sonunu düşünen kahraman olamaz" diye nasihatte bulunması…hiç bişi düşünme boyna savaş! Geçenlerde bir video izledim, bir ilkokulda öğretmen öğrencilerine soruyor “akşam eve gittiğinizde tv de hangi programları izliyorsunuz?”. Öğrenciler bir bir dizi ismi sayıyor, sıra en sonda kırmızı yanaklı, acar ve de bir o kadar sevimli bir çocuğa geliyor. Çocuk yanıt veriyor “Kurtlar Vadisi”. Öğretmen “aman ha bak sonunda sorun yaşarsın” diyor. Çocuktan anında yanıt yetişiyor “örtmenim sonunu düşünen kahraman olamaz”.

Bizim blog kategorisine “lanet olsun içimdeki blog kategorisi sevgisi” diye yanaşıp, “sonunu düşünen kahraman olamaz” sloganı ile bir gidip bir dönenler, gittim ama gidemedim” diyenlerden geçilmiyor.

Yok, blog kategorisinin ne olduğunu anlatmama gerek yok, zaten bu konuda maşallah çarşaf çarşaf yazanlar var…hit tekniklerinden tutun da derin felsefi düşüncelerle blog nediri beynimize nakşettiler…yarım bir aklım var zaten, onca yazıyı okuyacağım bir de üstüne özet çıkaracağım! el insaf...

Konsey gibi toplantı organizasyonları…ne bu ciddiyet, hoş ciddiyet derken vıcık vıcık oldu ortalık, biri der grubun isim babası benim, bir der daha da gruplaşalım.

Millette bir hırs bir hırs, ne oluyoruz?

Evde çorbası tuzsuz olur, hırsını blog kategorisinden çıkartır. İşyerinde müdürüne, evde eşine kızar yallah blog kategorisine. Yalnızlık hisseder, salla beş cümlelik bir yazı gönder blog kategorisine. Canı sıkılır, hadi kavga etmeye blog kategorsine...Ah şu blog kategorisinin bir dili olsa, neler döşenecek size ya...

Gider yüz nakli yaptırır pür-u pak havalarda başka bir kimlikle geri gelir. Ya birden fazla kimlikle yazanlar? Kurtlar Vadisi Maskeli Beşler gibi!

Komplo teorisi gırla, kim kime ne maksatla yorum yazmış, o onun yazısına kışt demiş ben de ona ayı diyeyim, eleştiriye karşı hemen bir savunma silahı oluşturma çabaları…

Silah dedim de; iş tehdide kadar geldi…neredeyse ayağımıza sıkmadıkları kaldı. Bundan ala Kurtlar Vadisi mi olur?

Bi kendinize gelin arkadaşlar, ekrandan yumruklayıp, taş atıp atıp kaçmayın, biraz kendiniz olun. Feleğiniz şaştı, yorulmadınız mı şu kategoride hırsınızı savurmaktan, bir diğerinin üzerinde egonuzu tatmin etmekten…

Ben yazarım diye mangalda kül bırakmazsınız, vallahi bu kategorinin Kurtlar Vadisi'nden bir farkı kalmadı…Milliyet Blogun da sosyolojisi bozuldu.

Güzel güzel yazılar yazıyorken bir de bakmışsın, cumburlop blog kategorisine bir yazı, ortalık darman duman…anlıyorum sosyolojiniz ve de psikolojiniz o an bozulmuş olabilir ama birde o an sizi izleyenleri, okuyanları düşünün…

Doldu taşıyor artık bu kategori, daha fazla almıyor arkadaşlar…yakında kusacak.

Sonunuzu düşünün!...”Sonunu düşünen kahraman olamaz mı” diyorsunuz yoksa?

Şahsen ben bu blog kategorisinde kahraman olmaktansa kendi kategorimde hiç olmayı tercih ederim.

Neyse, iyi hafta sonları...

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..