Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '15

 
Kategori
Siyaset
 

Kürtler neden Vikingler olamazlar?

Kürtler neden Vikingler olamazlar?
 

google


Sarışın ve ‘Alman’ adlı olan Kürt aşiretinin sarışınlık genleri, onların ülkesini (950 gibi) ziyaret eden Vikingler’den geldi. (Sarışın Kürt için bakınız: Musa Anter’in anıları.)

(Ara şerh: Burada tarihsel açıdan ironik olan durum şu: Alman, Germen demek ve bugünkü Almanya, aynı zamanda Germanya demek / adlı. Aslında Vikingler, tarihe sonradan çıkmalarına karşın, Roma’yı yenen ve dolaylıca yıkan Germenler’i 800 gibi melezleyerek, Ruslar’a adını veren, ilk Rus kabilesini imal ettiler. Artı Ruslar, ancak Viking Çağı’ndan sonra, devlet kurabildi.)

Yani Vikingler, Kürdistan’a geldiler ama Kürtler Vikingistan’a (İskandinavya’ya) gidemediler.

Kürtler, karadan denize hiç çıkamadılar ama Vikingler, taa Baltık Denizi’nden Karadeniz’e sırtlarında gemi taşıdılar.

Kürtler’in özgün coğrafyası belli değil, ama Vikingler’inki belli. Ya da başka bir deyişle, İran’ın batısındaki Ortadoğu’da tek İndo-Avrupa dil konuşan halk olarak Kürtler, oranın işgalcisi durumundalar, yalan-söylem ile önesürdükleri üzere, yerlisi değil.

Kürtler, hiç devlet kuramadılar ama Vikingler, Kürdistan’da dahil, bir sürü devlet kurdular.

Kürtler, işbirlikçi ve hain oldu ama Vikingler hiç olmadı.

Vikingler, savaş-ticaret diyalektiğine tuhaf katkılarda bulundular. Daha da önemlisi, kuzey-kuzey İpek Yolu’nu (Çin-Avrupa arasını) ellerinde bulundurdular ama yine tuhaf bir biçimde bu konu, yıl 2015’e bile eksik biliniyor henüz / hala.

Vikingler, Hristiyan engizisyonuna / (Şarlman tarafından başlatılan) proto-Haçlı Seferi’ne direndiler ama Kürtler, Bizans zamanında Hristiyan oldular.

Vikingler’in torunları, kendi donmuş mumyaları üzerindeki genetik incelemeyle, sarışınlık geninin kökenini araştırdılar, yani bilimci oldular ama Kürtler’de epeyi görülen sarışınlık / kızıllık mutasyonunu araştıran bir Kürt çıkmadı henüz ortaya.

Vikingler’ henüz çözülemeyen bir biçimde mercek bile yapıp, taa Amierika’ya, idğer Avrupalılar’dan 500 yıl önce gittiler. Kürtler, hala bağlandıkları yerde, birkaç milenyumdur otluyorlar.

Sonuç:

Vikingler de göçerdi ama denizde göçerdi.

Yani:

Tarihte denize inmeyen halk, dağlı kalmaya ve tüm dağlı hakların altkabilesi ‘Kara’ olarak  önadlanmaya / lakaplanmaya mahkumdur, Kürtler dahil.

Yani:

Vikingler, tarih sahnesinden çekildikten 1.200 yıl sonra bile, bizlere bir şeyler öğretiyorlar ama Kürtler, tarihsel epistemik açısından hep / hala / henüz nanay.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..