Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '16

 
Kategori
Güncel
 

Kürtler PKK’ya destek vermiyor; madem öyle PKK kimin için savaşıyor?

Kürtler PKK’ya destek vermiyor; madem öyle PKK kimin için savaşıyor?
 

Türkler savaşarak değil ölerek güçlü olan bir ırk. Böyle güçlerle savaşmak zor. Tıpkı IŞİD gibi. Yani PKK’nın şansı yok. Tek şansı vardı, Kürtler arkasında olsaydı…

İlginçtir, PKK bu savaşı sözde Kürtleri özgürleştirmek ve onlara devlet kurmak için başlattı ama kurtarmak istediğiniz insanlar kurtulmak istemiyorlarsa, hallerinden memnunsalar bu iş olmaz.

PKK güçlü bir örgüt olabilir ama karşısında yenemeyeceği iki zorluk var. Savaşarak değil ölerek güçlü olan bir ülke (Koca devlet olmasını falan boş verin, Türkiye’nin direnci buradan geliyor) ve de güvendiği dağlara kar yağdı yani Kürt halkı arkasında değil. Şüphesiz PKK’yı destekleyenler vardır ama milliyetçi Kürtler. Sayıları birkaç milyonu geçmez. Onlar da ortada zaten.

Kürtlerin PKK’ya destek vermeyişinin üzerinde de durmak lazım. Ben bir yazımda Kürtler Kürt değil o nedenle PKK’ya destek vermiyorlar dedim. Asimile olmuşlar. Bazı haklar verirsen devlet falan istemezler. Hem Kürt halkı o kadar milliyetçi bir halk da değil. Törelerini, kültürlerini yaşasınlar tamam. Artı din faktörü var. Dindar Kürtler PKK’nın bilinen inanç profili nedeniyle Kürt olsalar bile PKK’ya karşılar. Hepsi de AKP’ye oy veriyor.

Yani PKK’nın işi zor… Sonuç belli, kaybedecekler, kaybetmekle kalmayıp yok olacaklar. Kürdistan hayali buna yetmez, imkânsızla savaşamazsın. PKK yetkililerinin bu gerçeği görmeleri lazım. 30 bin Kürt genci daha ölsün diyorsanız o başka. Kürt Hacer 60 bininci Kürdistan savaşçısını doğurduysa Türk Hacer de doğurdu! Bu işin sonu yok!

PKK’ya sormak lazım, Kürtler yanınızda değilse kimin için savaşıyorsunuz? Yazıdan başka anlamlar çıkarmak isteyenle uyarımdır; kimsenin yanında değilim, haklının yanındayım,  şu anda kimin haklı olduğu da belli değil. Ben her iki tarafın da yanlış yolda gittiğini düşünüyorum. PKK silahı bırakacak, Türkiye inadı bırakacak!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..