Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Kurtuluş Savaşı gazileri daha dün Cumhuriyetin canlı tanıklarıydılar

Kurtuluş Savaşı gazileri daha dün Cumhuriyetin canlı tanıklarıydılar
 

Afyon Kocatepe, Başkomutan Mustafa Kemal Paşa


Amerikalı grubun rehberi,  “Cumhuriyet bayramı iptal edilmiş, meydanda kutlamalar yapılmayacak, sizinle birlikte planladığımız bayramı seyredemeyeceğiz” deyince gruptan homurtular, mızırdanmalar başladı. Rehber, sorulan sorulara  iptalin “Van depremi ile ilgili” olduğunu söyledi. Kimse bir anlam veremedi.

Demokrasilerde halk iradesinin önünde başka bir gücün olmaması gerektiği her fırsatta dile getirilir ve doğrudur da. Halk iradesi, sadece seçim ve seçim sonuçları ile ilgili olmasa gerek. Halk iradesi,  halkın  isteklerini yansıtır.  Görsel, işitsel medyada ve demokratik ortamlarda yazılan yazılar, yapılan yorumlar halk iradesinin aynası, tercümesidir.

Demokrasilerde kamuoyu önemlidir. Bu yüzden demokrasi ile yönetilen ülkelerde, yöneticiler kamuoyu isteklerine sırt çeviremezler, halkın isteğinin tersini yapamazlar.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının başbakanlık genelgesi ile iptal edilmesi, başta ana muhalefet partisi CHP olmak üzere yurdun çeşitli yerlerinde tepki ile karşılandı, basına yansıyan haberlerden bazıları şöyle;

İzmirliler ellerinde Türk bayrakları ile yürüyerek törenlerin iptaline tepki gösterdi.

Bayram törenlerinin iptali üzerine, başta İstanbul olmak üzere, İzmit, Trakya, Adana, Sivas, Giresun, Marmaris, Bergama, Muğla, Denizli, Bursa, Antalya, Mersin, Çanakkale gibi yerlerde Cumhuriyete bağlılık yürüyüşleri yapıldı.Yürüyüş esnasında 10. yıl  ve Gençlik Marşları söylendi, laikliğe vurgu yapıldı. Hakkari’de şehit olan askerlerin fotoğrafları taşındı.

Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerine iptal üzerine tepkiler yağdı.

Türkiye’nin tanınmış ünlülerinden bazıları, Gülben Ergen, Bengü Berna Laçin, Birol Güven, Şebnem Bozok, Sibel Alaş, Toga Güleç, Hamdi Alkan, Ayhan Göngör, Ayşe Aral, Çiçek Dilligil, Deniz Berdan, Fulden Uras, Seren Fosforoğlu Serkan Balbaloğlu iptal kararına şaşırdıklarını belirttiler

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, “geçit törenlerinde bu ülkede dansöz oynatılmıyor” dedi.

Gazete köşe yazarları iptal kararını değerlendirdi.

Günümüz teknolojisi sayesinde, karşı tepkiler kolayca görülüp ölçülebiliyor.

Cumhuriyet ,Türk halkının gururu ve onuru.

Kurtuluş Savaşı Gazileri daha dün Cumhuriyetin canlı tanıklarıydılar onlarla birlikte nice Cumhuriyet Bayramları yaşadık, anılarımız taze. Bizim de onları bizden sonraki nesillere aktarmak boynumuzun borcu.

“Gelecek nesillerin Türkiye’de Cumhuriyetin ilanı günü, ona en merhametsizce hücum edenlerin başında, cumhuriyetçiyim iddiasında bulunanların yer aldığını görerek şaşıracaklarını asla farz etmeyiniz!  Bilâkis, Türkiye'nin münevver ve cumhuriyetçi  çocukları, böyle cumhuriyetçi geçinmiş olanların hakikî zihniyetlerini tahlil ve tesbitte hiç de tereddüde düşmeyeceklerdir.” Nutuk- Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı.com

Hüseyin Seyfi 

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..