Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '18

 
Kategori
Seçim
 

Kurultay Sonucu Demokratik Değildir!

Kurultay Sonucu Demokratik Değildir!
 

Her il kongresinden milletvekili sayısının iki misli seçilerek(!) gelen toplam 1100 kurultay delegesinin 71'i belediye başkanı, 77'si il başkanı, 422'si ilçe başkanı olmak üzere toplam 570'dir. Arta kalan 530 kişi ise belediye meclisi-il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve belediyelerle bir bağı olduğu söylenen partililerdir. Partide birden fazla görevi olanların delege olduğu bir sistemdir!

60 parti meclisi üyesinin seçimi şu şekilde olmuştur: Genel Başkan adayları bilim platformundan 12 aday önerir, delegeler önce bunların arasından 8 kişiyi seçer. Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği 8 aday firesiz seçilmiştir. Geriye 52 kişi kalır. Bu 52 kişi için şu listeler kongreye sunulmuştur. Kemal Kılıçdaroğlu'nun listesi, Muharrem İnce'nin umudun PM listesi, adalet ve cesaret PM listesi, örgütün adaleti PM listesi, sol cesaret listesi, önce örgüt listesi, 1923 ruhuyla listesi, birleşik halk platformu, CHP'de Tabanın Sesi listeleridir. 

Listeler savaşı seçimin demokratik olduğunu göstermekle birlikte esasen bir yanılsamadır. Delegeler Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer alan 25'i milletvekili 10'u PM üyesi olan 45 kişiyi, başka en az üç dört listede de yer alan 2'si eski genel başkan yardımcısı 5'i milletvekili olmak üzere 7 kişiyi seçmişlerdir. Delegeler diğer adayları tanımadıkları için görece tanıdıklarını sandıkları kişileri seçip gitmişlerdir. Bu sistem demokratik değildir.

Genel Başkan seçim sonucu: Listede kayıtlı delege sayısı1266, Oy kullanan delege sayısı 1253, Geçerli oy sayısı 1237, Geçersiz oy sayısı 16'dır. Genel Başkan seçiminde 13 delege oy kullanmamıştır! 16 delege iki adaydan birini seçememiştir! 

Parti Meclisi seçim sonucu:  Listede kayıtlı delege sayısı 1266, Oy kullanan delege sayısı 1230, Geçerli oy sayısı 1070, Geçersiz oy sayısı 160'dır. Delegelerin %13'ü geçersiz oy kullanmıştır! Parti Meclisi seçiminde 36 delege oy kullanmamıştır!  Bilmeyenler için yazıyorum. Tüzük gereği en az  %90 oy kullanmak gerekir. 52 x %90= 47 kişi en az, veya 52 kişi en fazla olarak 488 adayın yer aldığı çarşaf listeden işaretlenecektir. 

160 delege ya 47 kişiden az veya 52 kişiden fazla işaretlediklerinden oyları geçersiz sayılmıştır. Önce mahalle delegesi (ilçe kongre delegesi), sonra il delegesi, en sonunda da kurultay delegesi olmak için binbir takla atan, numara çeviren 160 kişi geçerli oy dahi kullanamamıştır. Geçerli oy kullananları da zan altında bırakmışlardır. Matematik bilmeyenler siyaset yapamaz!

Demokratik Kurultay seçimi nasıl olur: Parti Meclisine aday olanlar bir ücret yatırır, parası olmayanlar imece yapar, siyasi gruplar netleştirilir, parti meclisi adaylarının A4 boyutundaki bir kağıdın 1/4'nü geçmeyecek şekilde aday tanıtımları delegelere 1 Ay önceden elektronik ortamda gönderilir, delegeler inceler, delege temsilci demektir, geldiği ili temsil eder!

Delegeler daha önce inceledikleri ve oy vermeyi düşündüğü adayları bu kez de anahtar listelerde kontrol ederek oylarını kullanır. Oy kullanma günü partililer salona alınmaz. Genel Başkan adayları hariç, kongre salonu ve çevresinde hiçbir adayın afiş, fotoğraf, pankart vb. tanıtım materyali olmaz, çevre kirliliği olmaz, hengame önlenir, demagoji, itiş-kakış, ayak oyunları, listelerde hak etmeden öne çıkanlar böylece ortadan kalkar. Masraflar minimuma indirilir.

Genel Başkan adayları anahtar liste yapamaz! Yaparsa Kemal Kılıçdaroğlu'nun yazdığı 8 + 45= 53 kişi seçilir, diğer tanınmış 7 kişi ile 60 rakamına ulaşılır. 53 kişiyi Kılıçdaroğlu'nun, 7 kişiyi Muharrem İnce'nin kurultay yapmadan yazdığını düşününüz, aynı sonuca ulaşırsınız! Bu yöntem demokratik değildir, demokratik olduğuna inanlar ya saftır, ya numara yapmaktadır, ya da numaracı cumhuriyetçilerdir. Parti oligarşisinin dizayn ettiği bir sonuçtur...        

 
Toplam blog
: 108
: 900
Kayıt tarihi
: 18.08.07
 
 

Orhan UZEL Seyitgazi / Eskişehir 1951-Mimar (ADMMA)-CHP ve Mimarlarodası Üyesi-Çankaya / Ankara ..