Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '08

 
Kategori
Siyaset
 

Kurumların siyasallaşması

Çağımızda insanlar dört temel hakkın devlet eliyle yerine getirilmesini istemektedirler. Bunlar adalet, saglık, güvenlik ve egitim. Bu dört temel istekleri yerine getirecek kurumlarında siyasetten uzak tamamen bilimsel çalışmaları ve toplumdaki bütün insanlarada eşit uzakta rengi inancı siyasi vs kimliklerine hiç bakmamalıdır. Önemli olan kişilerin haklarının korunması olmalıdır. Eğitimde fırsat eşitliğini yakalaması, sağlıkta endişe yaşamaması acil kapısına varınca doktor sen benim görüş ve inancımda degilsin bunun neticesinde sana gerekli ilgiyi gösteremem dememesidir. Hakim veya savcı karşısında da haklarını koruya bilmesı ve koruna bilmesidir.

Bu kurumların siyasallaşmasını düşüne biliyormusunuz! Veya bu kurumlardaki kişilerin siyasallaşmasını! Günümüz Türkiyesin'de bu kurum çalışanlarının siyasallaşması gün ışığı gibi ortaya çıkmaktadır. Bu çok tehlikelidir. Cumhuriyet tarihinin en önemli dönemecidir. Kurumlarda yasal olarak böyle bir gelişme olmamasına ragmen kurumları temsil edenlerde böyle bir gayretkeşlik söz konusudur ve uygulanmaktadır. Basında resımlı yer ve zamanlı olarak ortaya çıkan suçlamalara kurum başkanları böyle birşey yoktur gereken yapıler tepkilerı aslında varolan ve bilinen yaşanan durumu geçiştirmekten başka birşey degildir.

Türkiye'deki bu ayrışmadan ve siyasallaşmadan derhal dönülmeli ve terkedilmelidir bu kurumların ve çalışanlarının siyasallaşma gibi bir hakkı yoktur. Böyle devam edrse inanın sonumuz cok kötü olur.

 
Toplam blog
: 30
: 706
Kayıt tarihi
: 05.08.08
 
 

1958 doğumlu İst üniversitesi mezunu. Tenis ve siyaset ilgi alanı. Belgesel tutkunu. ..