Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '14

 
Kategori
İnternet
 

Kurumsal Seo’da Site başlığı nasıl olmalıdır?

Kurumsal Seo’da Site başlığı nasıl olmalıdır?
 

Kurumsal SEO’da Site Başlığı Nasıl Olmalıdır?


Site Başlığının Kurumsal SEO’ya Etkisi Nedir?

Site başlığının kurumsal SEO’ya etkisi nedir? sorusuna cevap verebilmek için öncelikle kurumsal SEO nedir onu bilmemiz gerekiyor. Artık günümüzde birçok internet kullanıcısının SEO’nun ne olduğunu ve ne gibi pozitif işlevleri olduğunu biliyorlar. Kurumsal SEO ise kişiye değilde direkt olarak kuruma veya bir şirkete doğrudan yapılan SEO hizmetine denir. Kurumsal kelimesinden de belli olacağı gibi daha çok dikkat isteyen bir çalışma gerektirir. Bunun nedeni ise firma odaklı çalışıldığından dolayı, firmanın itibarını korumak adına da ekstra bir çalışma gösterilmesi gerekmektedir. Kurumsal SEO danışmalığına örnek verecek olursak Mersin uydu bakımı, adana temizlik şirketi gibi bölge ve sektör destekli anahtar kelimelerden kurulu çalışmalardır.

Site başlığının kurumsal SEO’ya etkisi nedir?

Arama motorlarının yapmış oldukları taramalarda listeleme sıralamasında ilk dikkat ettikleri site başlıklarıdır. Site başlıkları şirketinizin tabelası gibi olup sizi internet piyasasında tanıtan ilk reklamınız gibidir. Yani site başlığının kurumsal SEO için önemi çok büyüktür. Kullanmış olduğunuz site başlığı 70 karakteri geçmemeli içeriğinde bulunan anahtar kelimelerin özellikle vermiş olduğunuz hizmetle ilgili olması gerekmektedir. Her sayfa için ayrı ayrı düzenlenmeli ve site açıklamalarıyla bağlantılı olmalarına özen gösterilmelidir. Bu işi eğer ki profesyonel bir SEO hizmeti veren bir firmaya verdiyseniz kafanız daha rahat demektir. Çünkü internet ortamında bulunan rekabet durumu göz önüne alındığı zaman bu işin hiçte kolay olmadığı aşikâr bir gerçektir. Bununla beraber web sayfanız için çalışmış olduğunuz SEO firmasının web sayfanıza gösterdiği itina kadar site başlığına da itina göstermesi gerekmektedir. Çünkü arama motorları yapmış oldukları listelemelerde site başlıklarına azami dikkat eder. Kullanılan başlığın anlaşılır ve hedef kelimelerden oluşması, karakter sayısı, bölge belirtisi ve sektör bilgisi gibi durumlar göz önüne alınarak aynı sektörde bulunan rakip firmalara karşı arama motorlarında avantaj sağlayabilirsiniz.

Site başlığının kurumsal SEO’ya etkisi nedir?

Sorusunun bir başka cevabı ise bulunduğunuz sektördeki rekabet ortamında elinizin diğer firmalara karşı biraz daha kuvvetlenmesi olarak verilebilir. Çünkü kurumsal firmalar birçok kişi tarafından tanınan firmalardır. Kişiler aradıkları ürünün arama motorlarında çıkan sonucuna göre genellikle en üst seçeneği seçerler veya birkaç satır içindeki birkaç firmayı denerler. İnternet kullanıcıları arama motorlarında alt sıralarda kalan siteleri genellikle kontrol etmez ve tercih etmezler. Bu da rekabette kullanılan en büyük kozlardan olan site başlıklarının etkisini açık bir şekilde ortaya çıkarmaktadır. Yani aynı sektörde bulunan diğer firmalar ile yapmış olduğunuz rekabette kazanan taraf olmak istiyor iseniz site başlığının kurumsal SEO’ya etkisi nedir? i biliyor olmanız gerekmektedir. Eğer ki bu sorunun cevabını bilmiyor veya etkili çözüm bulmakta zorlanıyor iseniz profesyonel bir şekilde hizmet veren firmalar ile çalışmalı ve yakalamış olduğunuz başarıyı sabit bir şekilde ayakta tutmalısınız. Çünkü kaybedeceğiniz her ziyaretçi size eksi yönde bir ivme kazandıracak olup arama motorlarının sevilen siteleri arasından çıkmanız an meselesi olacaktır. Sadece site başlığını etkin kullanarak bile web sitenize ziyaretçi çekme şansınız olabilir. Bunun nedeni ise arama motorlarının yapmış olduğu sıralamada site başlığınız öncelikle görünen kısımlardan olup ziyaretçilerin sizi tercih etmeleri için etken nedenlerdendir. Site başlıklarında ve alt başlıklarda yapacağınız ufak dokunuşlar web sitenize çok şey katabilir.

Kısaca özetleyecek olursak site başlığının kurumsal SEO’ya etkisi tartışılmaz boyuttadır. Rekabet ortamında sizi rakiplerinizden ayıran ilk etken olup bu başlık ve alt başlıklar sayesinde kazanacağınız artı ziyaretçilere daha çok hizmet vererek daha çok kazanabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..