Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Hızlı zayıflama yolları

Hızlı zayıflama yolları
 

Hızlı Zayıflama


Dünyanın konuştuğu bir sorun haline gelen zayıflama ve şişmanlık, her 3 kişiden birinin şikayeti. Aşırı şişmanlıktan yakınanlar, zayıflamaya çalışanlar, diyet yapanlar ve yapamayanlar günden güne artıyor. Bu konuda en fazla hasta kabul eden diyetisyen hekimler, şişmanlığın psikolojik nedenlere bağlı olarak ilerleyebildiğini savunuyor. Bazılarının vücutlarında oluşan herhangi bir rahatsızlıktan kaynaklanan şişmanlık, bazılarında kullandıkları ilaç yüzünden oluşabiliyor. Kimisi zayıf olmayı sevmediği için kilo alırken, kimileri de yemek yemeyi çok seviyor.

Birbirinden farklı nedenlerden kaynaklanan şişmanlık, obezite hastalığına varan sonuçlar yaratıyor. Bebek yaşlara düşen bu rahatsızlığın çözümü ise sağlıklı beslenmekten geçiyor. Hızlı zayıflama yollarından çok, sağlıklı beslenme konularını araştırsak, zaten şişmanlık kendiliğinden kalkacak ortadan. Önüne geçilmeyen bu kilo problemlerinin temeli aileden atılıyor. Anne ve babaların bilinçli hareket etmesi, sağlıklı nesiller oluşturacak. Bir şekilde kilo almayı başaran kişilerin su içsem yarıyor lafı tamamen bahane.

Yemek yemeyi seviyorsanız diyet yapmanız biraz zorlaşacaktır. Hızlı zayıflamak isteyen kişilerin sıkı bir diyete ihtiyacı vardır. Tüm besin guruplarını öğrenmek, hangi besini ne kadar tüketmek, sağlık açısından oldukça önemlidir. Tuz, yağ ve şeker hayatınızda asla olmaması gereken ürünlerden. Tuz yerine sirke ve limon tercih edebilirsiniz. Yağsız yemeklerin zaten lezzetli olduğu fark edeceksiniz. Şeker isteğinizi de meyve ve kuru yemişlerden karşılayabilirsiniz. Ana öğünlerin arasına 1-2 kere de ara öğün eklemelisiniz.

Ara öğünler, ana öğünlerinizde daha az yemenize neden olacaktır. Pişirme yöntemlerinde de farklı teknikler uygulayabilirsiniz. Fırınlama, haşlama ve ızgara çok daha sağlıklı olacaktır. Kilo verme, zor gibi görünse de karar verdiğiniz anda daha kolay ilerleyecektir. Diyetinizi spor ve egzersizlerle desteklemenizde yara var. Yürüyüşler, koşular, ip atlamalar ve bisiklete binmeler basit ama etkili egzersiz yollarındandır. Spordan sonra 1 fincan yeşil çay, antitoksin etkisi yaratır. Günde 8 bardak su içmek, terle attığınız sıvıyı yerine getirir ve vücudunuzun daha hızlı çalışmasını sağlar.

Kahvaltılar güne başlamanızda oldukça etkilidir. Kahvaltısız güne başlamak ve aç durmak performansınızı düşürecektir. Kahvaltı yapmadığınızda enerji kaybı yaşar, daha kolay acıkırsınız. Oysa ki, kahvaltı yapan kişiler, öğle yemeklerini daha dikkatli tüketir. Kahvaltıda içeceğiniz 1 bardak taze sıkılmış meyve suyu, gün içinde çok daha hareketli olmanıza da yardımcı olacaktır. Hızlı zayıflama yolları arasında bulunan kahvaltı, düzenli yemek yeme alışkanlığı edindirir. Hem sağlık hem de kilo açısından oldukça önem arz eden kahvaltıyı çocuklarınıza da öğretmelisiniz. Sitemizi ziyaret ederek hızlı zayıflama yolları ile ilgili birçok bilgiye sahip olabilirsiniz. 

 

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..