Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '11

 
Kategori
Dünya
 

Kuzey Afrika'da Halkın Sesi

Kuzey Afrika'da Halkın Sesi
 

Milliyet.com


Devletle kendi şahıslarını özdeş sayıp, ben olmazsam devlet de olmasın deyip kendilerini bu dünyaya tapulamış siyasilerin keyfi yönetim tarzlarının iflas tablolarını görmekteyiz.

Çağdaş firavunlar egolarını tatmin yolundaki hayallerinin peşinde koşarken toplumu meta eşya veya robot zannetmektedirler. Allah'a kulluğun önüne aracıları ve nefsani arzularını tercih edecek bir doğmatik ahlak aşılamaktadırlar.

Oysa devletin de dünyevi toplumsal beşeri bir emanet olduğunu unutup ütopyalarındaki enaniyet hedeflerinin esiri olarak devraldıkları emaneti kendi şahsi emellerine uydurmaktadırlar. Bilmezler mi ki emanet inancımızda en kutsal kriterlerin başında gelmektedir.

Devletin başına geçmeden önce demokrasiden dem vurarak iktidarı ele geçirenler daha sonra kendileri ile özdeş zannettikleri, milletin tarihsel ve özverili birikim ve kuruluş bedelini unutup kendi özel mülkiyetin kaynağı olmasını ve hanedan iktidarı durumuna glmesi için çalışmakta; çocuklarını sanki veliaht gibi hazırlıklama içine girmektedirler.

Makam ve mevkilerini milletin özgün durumlarına ve fiili ekonomik sıtandartlarına göre değil israfın hayalleri aştığı padişah - firavun saraylarına özentileri aşan lüks harcamaları devletin temsil ve tanıtımının gereği olarak yaptıklarını söyleyip. Referans aldıkları inanç kaynaklarını ve o inancın veya dinin konu ile ilgili örnek şahsiyet ve devlet adamlarının davranışlarını hatırlamamaktadılar.

Son günlerde gördüğümüz Kuzey Afrika halk hareketleri halkın hiçde yapılanlara kayıtsız kalmadıklarını göstermektedir.

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..