Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '11

 
Kategori
Doğa Sporları
 

Kuzey Ege bisiklet turu-Hazırlık ve Başlangıç

Kuzey Ege bisiklet turu-Hazırlık ve Başlangıç
 

Fikri Tırpan


Bizler, birimiz emekli diğeri faal öğretmen olan iki arkadaşız. İstanbul’da yaşıyoruz. “ Kuzey Ege “ bisiklet turuna çıkmak üzereyiz. Çıkış Tarihimiz, 06-07-2011 Çarşamba, saat 07, 00 Yenikapı- Bandırma Feribot hattı, çıkış noktamız Bandırma’dır. Rotamız, Manyas ve Gönen üzerinden Ayvalık, sahil şeridini takip ederek Çanakkale ye varıyoruz. Buradan Tekne ile Gökçeada ve Bozcaada ya geçiyoruz. Kısa bir turun ardından, yine Çanakkale üzerinden Sahil şeridini takip ederek Tekirdağ’a varıyoruz. Kısa bir moladan sonra tekrar yola çıkarak İstanbul’a varıyoruz. Tahmini On iki gün sürecek bu turumuzda, seyahatimize bir sosyal içerik kazandırabilmek en büyük arzumuz. 

Bu amaçla, çevre, insan ve doğal yaşamla ilgili sorunları, gittiğimiz yerlerde insanlarla paylaşmak istiyoruz. Daha önce gerçekleştirdiğimiz, Ege ve Akdeniz turlarımızda böyle bir sosyal içerik düşünmemiş olmamızın büyük bir eksikliğini, turumuzu tamamladıktan sonra ciddi bir anlamda hissettik, karşılaştığımız insanların bize düşünce ve duygularını açmalarıyla öğrenmiş olduk. Aynı hataya düşmemek için bu sefer bir amacımız olsun diyerek bunu düşündük. Bizler bu turumuzu gerçekleştireceğiz. Sizlerin öneri ve desteklerinizle, bir nebze yardımımız dokunabilirse ne mutlu bizlere. Bizler gönül koyduk. “ Durmak yok yola devam “ diyoruz. 

Yolculuğumuza çıkmadan önce, zorlu ve yorucu antrenmanlar yapmak zorundaydık. Çünkü vücudumuzu bu seyahate hazırlamalıydık. Bu nedenle iki hafta boyunca her gün kısa mesafelerden başlayarak, yavaş yavaş mesafeleri büyüterek antrenmanlara başladık. Kendimizi, doğal yaşam koşullarına uydurabilmek için kamp hayatı yaşadık, direncimizi arttırmak ve sürekli zinde kalabilmek için doğal beslendik. Bu zamanlarda bazen doğaya karşı mücadele verdik, kimi zaman tehlikeler atlattık ama pes etmedik. Yola çıkış tarihine kadar günde sabah ve akşam olmak üzere gerçekten ağır koşullar altında çalıştık. Bunları, uzun, maraton bisiklet turuna çıkanlar, doğa sporunu yapanlar, dağcılar çok iyi bilirler. Bu spora adapte olmak için bazen sınırları zorlamak gerekiyor. Bizlerde yılmadık ve antrenmanlarımızı başarıyla gerçekleştirdik. Bu arada ailelerimizin bize vermiş olduğu destek unutulmamalı. Hayatta fedakarlık yapmak bazen gerekiyor. Başarılı olabilmek için de iyi bir eğitim, aile yapısı ve ilerisi içinde birlik beraberlik şart. Arkadaş, eş ve dosttan da bir hayli destek gördük. Bunlar bize hep moral oldu. 

Şimdi, dinlenme ve hazırlık sürecindeyiz. Eksiklerimizi tamamlıyoruz. Yanımıza ne kadar az gerekesimim alırsak bizler için o kadar taşıması kolay diye düşünüyoruz. Daha önceleri gerçekleştirdiğimiz, Ege ve Akdeniz turlarından bazı derslerde çıkardık kendimize. Uzun yol ve doğa şartları bizleri bekliyor. Amacımız, turumuzu tamamlamak ve bize inananların yüzlerini güldürmek, insanlara sosyal bir mesaj verebilmek. 

Bizleri destekleyen, takip eden, önerilerde bulunan, hazırlıklarımızda yardımcı olan, başta ailelerimiz olmak üzere tüm dost, arkadaş ve iş çevrelerine teşekkürlerimizi sunarız. 

Saygılarımızla 

 

Not: Turumuzla ilgili tüm, Yazılarımız, videolarımız, resimlerimiz, günlüklerimiz, seyir olduğumuz zamanlar, aşağıda verilen Milliyet Blog adresinde yayınlanacaktır. 

 

http://blog.milliyet.com.tr/ergunoskay 

 

 

 
Toplam blog
: 37
: 553
Kayıt tarihi
: 03.07.10
 
 

Uzun Yol Tur Bisikletçisi. ..