Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '12

 
Kategori
Siyaset
 

Kuzey Kıbrıs 82. ilimiz olamaz! Denktaş öldü meydan boş kaldı!

Kuzey Kıbrıs 82. ilimiz olamaz! Denktaş öldü meydan boş kaldı!
 

Bugün gündeme düşen bu olayı ballandıranlara ne demeli??

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bağımsız bir Devlettir. Bağımsız bir Devlete ''Sizi 82. ilimiz yapacağız'' demek en büyük hakarettir!!

Bu nasıl bir manevradır ki Bağımsız bir Devletin il olması gündeme getiriliyor ve adına da ''manevra yaptık'' deniyor! 1976 da Federe bir Türk Devleti olan KKTC, 15 Kasım 1983'te ''kuruluş'' ve ''bağımsızlığını'' tüm dünyaya ilan etmiştir. Bize düşen, Bağımsız bir Devleti, Türkiye'nin 82. ili yapmaya çalışmak mı ?

Sözde bu karar Türkiye'nin Avrupa Birliğine girmesinin hızlanması için alınabilirmiş.

Şuna açıkça ''Annan Planı'na göre Kıbrıs'ın bitirilmesi gerekiyordu, biz de bunu yapacağız'' diyelim olsun bitsin!

Hatırlayalım, Başbakan Denktaş için Mehmet Ali Talat'a 2004 yılında ''Denktaş artık bitmiştir'' demişti. Neden mi ?  Annan Planı'na göre Kuzey  Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bitirilme girişimi vardı ve Başbakan Denktaş'a cephe almıştı. Denktaşı uzlaşma göstermemekle suçlamıştı. Oysa Denktaş'ın uzlaşmaya gelmemesi çok doğaldı, çünkü; hayatı boyunca kendini Kuzey Kıbrıs'ta Bağımsız Bir Türk Devleti mücadelesi adamıştı.

Bahane de hazır! ''elektriğini suyunu biz veriyoruz ve her türlü yardıma koşuyoruz'' denecek yine. Bunları yapıyoruz diye nasıl olurda Bağımsız bir Devleti il olarak kendi ülkemize bağlamaya çalışırız.? Madem ki ''Yavru Vatan'' diyoruz , Bağımsız bir Devlet olarak adını dünyaya duyurmaya çalışıp çözüm yolları arayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yanında olamamız gerekmez mi?

Sn Bağış konuşmasında aynen şunu söyledi: '' ... yeterki iki lider toplumlarına bunu kabul ettirsinler'' dedi. ''kabul ettirmek'' bir emir kipidir... İl olmayı Kuzey Kıbrıs halkı isteyecek mi ? ya da biz olsaydık ister miydik ?

Beyler ! farkında değilseniz tekrar hatırlatayım, KKTC bağımsız bir Ülkedir, tıpkı Türkiye gibi.

Denktaş'ın vasiyeti ne idi ? ''Kıbrıs Girit olmasın''dı. Yoksa Kıbrıs'ı önce il yapıp, daha sonra özelleştirme adı altında satacak mıyız?

 
Toplam blog
: 66
: 2377
Kayıt tarihi
: 20.12.11
 
 

Doğum Yeri: Adana-Saimbeyli 1975, Yaşadığı İl: Ankara, İlgi Alanı: Ankara Gündemi ..