Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '08

 
Kategori
Futbol
 

La Liga'da son durum

La Liga'da son durum
 

İspanya Birinci Ligi La Liga'da yarış devam ediyor...


Yılbaşı tatilinden sonra ligleri en çabuk başlayan ülke İspanya oldu. ( Tabi tatil yapmayan İngiltere'yi saymazsak) Bize de bu hafta değerlendirmek için sadece İspanya La Liga düştü.

La Liga'da yılbaşı öncesi ezeli rakibi Barcelona'yı yenen Real Madrid, yedi puanlık bir avantaj yakalayarak liderliğini sürdürmüştü. Dün gece Real Madrid'in konuğu ligin orta sıra takımlarından birisi olan Real Zaragoza idi. Maça 4-1-2-1-2 ile başlayan Bernd Schuster'in Real Madrid'inin karşısında yaratıcı orta saha oyuncuları D'Alessandro-Aimar ikilisinden yoksun Zaragoza vardı. Aralık ayını galibiyetsiz kapatan Zaragoza, kendi sahasındaki bütün iç saha maçlarını kazanan Real Madrid'e karşı 4-4-2 ile başladı. Maça Barcelona karşısındakine çok benzeyen bir kadroyla çıkan Real Madrid çok bocaladı. Hücumda hiçbir etkinlik gösteremeyen Real Madrid, savunmada da Barcelona maçının yıldızı Pepe'nin yokluğunu hissediyordu. İlk yarıda bir golü hakem tarafından iptal edilen, iki tane de çok net pozisyondan yararlanamayan Zaragoza'ya karşı Real Madrid'in çok şanslı olduğunu söyleyebiliriz. İkinci yarının başında da Zaragoza'nın bir topu direkten döndü. Guti'nin oyuna girmesiyle beraber dengeler değişti; Robinho'nun bireysel becerileriyle galibiyeti hakeden Zaragoza 2-0 kaybetti ve Real Madrid zirvedeki yerini aynen devam ettirdi.

Cumartesi akşamı ligin ikincisi Barcelona, Mallorca deplasmanındaydı. 4-1-4-1 oynayan Mallorca'ya karşı 4-3-3 oynayan Ronaldinho-Deco-Messi'siz Barcelona vardı. Henry'nin de yedek soyunduğu Barca maça hiç iyi başlamadı. İlk yarıda tek tehlikeyi Mallorca yarattı. İkinci yarıda ise Mallorca'nın kaçırdığı golden sonra Barcelona kornerden golü buldu. Mallorca beraberlik golü aradı ama bulamadı, Thierry Henry'nin oyuna girmesinden sonra güzel oynayan Barcelona, Samuel Eto'o ile son noktayı koydu.

Cumartesi gecesi ise sonucu merakla beklenen maçta üçüncü Espanyol, dördüncü Villarreal'i ağırladı. Konuğunu hiç iyi ağırlamayan Espanyol, ilk otuz dakikada rakibini darmadağın etti ve 3-0 yaptı. Roberto Carlos'a göre ''La Liga'nın en iyi futbol oynayan takımı'' olan Villarreal sahaya fazla birşey koyamadı, Espanyol karşısında tel tel döküldü. 4-4-2 oynayan Espanyol, güçlü rakibi karşısında net skorun yanında sempatimizi de kazandı. Real Madrid ve Barcelona'nın formsuzluğunda zirveye yaklaşabileceğini, Şampiyonlar Ligi biletlerinden birine kesin olarak talip olduğunu gösterdi.

Haftaya beşinci giren Atletico Madrid deplasmanda Deportivo'yu 3-0'la geçti ve dördüncülüğe çıktı. Valencia yine teklerken, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Sevilla derbi maçta Real Betis'i sürklase etti, 3-0 kazandı.

Real Madrid haftayı yedi puan önde kapatırken; Barcelona ikinci, Espanyol üçüncü ve Atletico Madrid dördüncü. Villarreal, Racing, Valencia ve Sevilla sıralanıyorlar. Sevilla'nın rakipleri formsuzken Şampiyonlar Ligi biletini zorlaması sürpriz olmaz. Şampiyonluğun Real Madrid-Barcelona ikilisinden birine gitmesini bekliyoruz; üçüncülük ve dördüncülük için ise yarış kızışır; Racing Santander dışındaki beş takımın sezon sonuna doğru kızışacak olan bir yarışa girmesi sürpriz olmaz.

Gelecek haftanın en önemli maçı Atletico Madrid ile Valencia arasında, son olarak ekliyelim...

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..