Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '07

 
Kategori
Sağlık
 

Lactoferrin

Lactoferrin
 

Herkese merhaba...

Kaliteli bir yaşam sürmek hepimizin elinde. Bilim her geçen gün sağlığımız için yepyeni buluşlar sunuyor bizlere.
Ama bizler gerek hayat kargaşası, gerekse maddi problemlerden dolayı, özellikle sağlığımızı hep geri planda bırakıyor ve hasta olmadan maalesef kendimizle ilgilenmiyor ve bünyemizi güçlendirecek destekler kullanmıyoruz.
Bugün lactoferrin mucizesinden bahsedeceğim. İlginiz çeker umarım. Lactoferrin, gözyaşı ve kan da dahil olmak üzere , tüm vücut sıvılarımızda bulunan bir madde.Yaşamın yapıtaşı ve canlıların doğumdan sonra aldığı ilk besindir. Anne sütü bağırsak sağlığı için çok gerekli ve yararlı olan lactoferrin içerir.
Bu lactoferrin dediğimiz maddeyi yaşamın temeli olarak da düşünebiliriz aslında.
Bağışıklık sisteminizi destekleyen, bağırsak sağlığınızı koruyan, yararlı bakterilerin korunmasına yardımcı olan, bir bütün olarak vücudunuza sahip çıkan, yaşlanma etkilerine karşı direnişten sorumlu olan doğal antioksidan tepkilerinizi güçlendiren yani yaratılışla birlikte size sunulan bir mucize...
Hepimiz çogu zaman kendimizi, nasıl olduğumuz sorulduğu zaman yorgun, dirençsiz, huzursuz, mutsuz olarak tanımlarız. Bu aslında vücudumuzun isyan çığlıkları nın dilimize dökülen şekli. Sistemler artık bir şeylerin eksik olduğunu size anlatmaya çalışıyor ve sizden takviye bekliyor demek.
Takviye denilince iki kavramdan bahsetmek lazım sanırım.
Pro ve prebiyotikler.
Probiyotikler; probiyotikler, sindirim sisteminde belli sayılarda bulunan ve temel beslenmenin yanında sağlık açısından çok yararlı olan canlı organizmalardır. Bir başka tanımda ise;
Probiyotik, kullananın bağırsak mikrobiyal dengesini düzelterek yararlı bir şekilde etkileyen canlı organizmalardır.
Prebiyotikler; kolondaki bir veya sınırlı sayıdaki bakterilerin gelişmesini ve / veya aktivitesini seçici olarak arttıran, insan vücudunu faydalı bir şekilde etkileyen sindirilemeyen gıda bileşenidir vede insan sağlığını düzeltmektedir ( Gibson and Roberfroid, 1995 ).
İşte lactoferrin sağlıklı bağışıklık ve boşaltım sistemini korumak üzere bağırsaktaki yararlı bakterilerin gelişimine yardımcı olan bir prebiyotiktir. Bakterileri takviye etmeye çalışan probiyotik yaklaşımdan ziyade , lactoferrin vücudun doğal savunma mekanizmasını korumaya teşvik etmek gibi pek çok fiziksel fonksiyonunu yerine getirmesi için gerekli olan yararlı probiyotik bakterilerin gelişimini arttırır.
Pekii, nerden elde edilecek bu lactoferrin?
Yazının başında da söylediğimiz gibi en önemli kaynak anne sütü.
Ancak hayatımızın belli bir döneminde anne sütü kullanıyoruz. Ve ilk 6 ay kesinlikle anne sütü denilmesinin en önemli nedenlerinden biri de anne sütünün içeriği. Bağışıklık sistemimizin gelişimi ve bağırsak fonksiyonlarımızın düzeni için. Kan dahil olmak üzere bütün vücudumuzda var olan bir madde ancak yılların içerisinde biz onu da tüketiyoruz. Yani vücut gözyaşı, tükrük vb salgılarla yaşam içerisinde dışarıya verdiği bu ürünü daha sonra metabolizmanın içinde yeniden üretemiyor ya da yetersiz üretiyor.
İşte o zaman besin takviyesi ile birlikte bu ürünü almamız gerekiyor.
Bu ürünle ilgili Japonya da yapılan çalışmalar ciddi sonuçlar doğurmuş ve Lactoferrin besin takviyeleri piyasaya sunulmuş. Şu anda Türkiye de de mevcut.
Ama unutmayın her besin desteğinde olduğu gibi, alınacak günlük miktar önemli bir konu. Az miktarlar yetersiz olurken çok fazlası olumsuz etkilere neden olabilir. Siz yine de bir uzmana danışın kullanmadan önce.
Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak isterseniz msn adresimden de bana ulaşabilirsiniz. Lütfen kişisel davet bölümüne lactoferrin yazın ki sizinle iletişime geçebileyim.
Unutmayın; hayatınız çok değerli.
Yeniden görüşmek üzere... Hoşçakalın
msn: sezink@hotmail.com
e-mail: sezinkuruscu@gmail.com

 
Toplam blog
: 21
: 1643
Kayıt tarihi
: 19.10.07
 
 

İzmir 1975 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi buca eğitim fak. biyoloji öğretmenliği mezunuyum...