- Kategori
- Yemek - Mutfak
Lahana çorbası

Bu çorbayı karadeniz bölgesinde herkes severek yer. Bu çorba soğuk havalarda, kar yağdığında alınan lahanadan yapılırsa daha lezzetli olur. Size tavsiyem yanında mısır ekmeği ile yiyiniz.
Malzemeler: 100 gr. barbunya fasulye
100 gr. taze mısır veya mısır yarması
Bir kibrit kutusu kadar içyağı
2 dilim taze kabak
2 bağ lahana
1adet acı kırmızı arnavut biberi
tereyağ
tuz
2 kepçe mısır unu
Yapılışı: Barbunya fasulye ile mısır yarmasını akşamdan bir taşım kaynatıp sabaha kadar bekletelim. Derin bir tencerenin içerisine barbunya, mısır, ince dilimlenmiş kabağı koyup üzerine de su ilave ederek kaynatalım. Lahanaları ince ince kıyıp temizce yıkayalım. Kaynamış olan tenceremize ilave edelim, üzerine içyağı ve acı biberimizi de ekleyip pişirmeye bırakalım. Mikser veya kudal yardımı ile mısır ununu ekleyerek çırpalım. Kıvamı ne çok sulu ne de çok katı olacak şekilde ayarlayalım. Tuz ve yağını da ekleyip kaynatalım. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun...