Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ispanaklı yaş pasta

Ispanaklı yaş pasta
 

Ne zaman bu pasatayı yapsam herkes çok beyeniyor ve tarifini istiyor. Bende sizlere tarifini vermek istedim. Ayrıca bu tarifim pasta yarışmasında 2. oldu.

PASTAMIZIN ÖN HAZIRLIĞI:
250 mg. ıspanağı temizleyip robot yardımıyla parçalayalım. Sonra temiz bir bezin içerisine koyup suyunu çıkaralım. Elde ettiğimiz suyu daha sonra kullanmak amacıyla saklayalım.

PANDİSPANYANIN MALZEMELERİ:
5 adet yumurta
1 subardağı şeker
2 subardağı un
Kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi
4-5 yemek kaşığı ıspanak suyu

KREMASI İÇİN:
1 adet yumurta
1/4 margarin
4 çorba kaşığı un
1 subardağı şeker
1kg. süt
2 subardağı su
limon kabuğu rendesi

SÜSLEMEK İÇİN:
Vanilyalı krem şanti
Kivi

PANDİSPANYANIN HAZIRLANIŞI: Yumurtanın beyazı ile sarısını ayıralım. Derin bir kabın içerisine yumurta akı ile bir tutam tuzu mikser yardımı ile çırparak beyaz bir köpük elde edelim. Bu karışıma yumurta sarısını ilave edelim ve boza kıvamına gelene kadar çırpalım. Bu aşamadan sonra mikseri devre dışı bırakalım. Odun kaşığı yardımı ile limon kabuğu rendesini de ilave ederek karıştıralım. Un ve kabartma tozunu eleyerek bu karışıma ekleyelim. Katı bir kıvam elde edelim ve ıspanak suyunu karıştırarak kek hamuru kıvamında hamur elde edelim. Yağlanmış yaş pasta kalıbına dökerek 175 derecede yaklaşık 25-30 dk. pişirelim.

KREMASININ HAZIRLANIŞI: Ateşte derin bir tencerenin içerisine yumurta, un, şeker, süt ilave ederek devamlı tel çırpıcı yardımı ile karıştırarak kaynatalım. Katı kıvam elde edersek su ekleyerek kıvamı krema kıvamı şekline getirelim ve 3-4 taşım kaynatıp ateşten alalım. Margarin ve limon kabuğu rendesini ekleyerek mikser yardımı ile 3-4 dk. çırpalım.

Pandispanya kekini ortadan ikiye ayıralım. Spatula yardımı ile kremanın yarısını sürelim. 3 adet kiviyi dilimleyerek dizelim. Kekin diğer yarısını üzerine kapatalım. Artan kremayı kekin üzerine sürelim. 2 saat buzdolabında dinlendirelim. Sonra açmış olduğumuz vanilyalı krem şantiyi yaş pastanın üzerine dürelim. Arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Benden size öneriler... Ispanak suyunu dondurucu da saklıyabilirsiniz. Pastaları süslemek için krem şantiye ıspanak suyunu ekleyerek yeşil bir renk elde edebilirsiniz. Pasta boyası yerine sebze ve meyveleri kullanarak doğal renkler elde edebilirsiniz. Üzüm suyu ile vanilyalı krem şantiyi karıştırınca çok güzel bir renk oluşuyor. Sadece yapacağınız mevsiminde meyve ve sebzelerin sularını çıkartıp dondurucuya atmak.

AFİYET OLSUN!

 
Toplam blog
: 16
: 3280
Kayıt tarihi
: 07.09.07
 
 

Evliyim 3 çocuğum var. Mutfakta zaman geçirmekten çok hoşlanıyorum. Birşeyler üretim yeni tatlar eld..