Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '08

 
Kategori
Teknoloji
 

Laptop mu netbook mu ?

Laptop mu netbook mu ?
 

LAPTOP


Teknoloji dünyasında günümüzde gerçekten büyük atılımlar oluyor. Geriye doğru baktığımızda bilgisayar sisteminin ne kadar değiştiğini biliyoruz ve bununla birlikte özellikle kullanım açısından dizüstü bilgisayarların çıkması kullanıcıları oldukça rahatlatıyor. Sizlere bu yazımda laptop ve netbook'larla ilgili bilgiler ve tercihler sunacağım.

Günümüz'de birçok kişi laptop sahibi olmak ister ve fiyatlarıda oldukça düşük düzeyde seyrediyor ve bundan dolayı laptop ve netbooklar oldukça ilgi görüyor. Laptoplar bildiğimiz gibi farklı markalar ve özelliklere sahip bilgisayarlardır ve kapasite, işlemci, hız gibi özellikleri belli olan alırken tercihe göre alabileceğimiz bilgisayarlardır.

Netbook'lar ise laptoplardan yapı olarak küçük fazla özelliği olmayan ama benim işimi görür diyenlerin tercih edeceği bilgisayarlar olarak piyasaya çıkmaya başladı. Özellikle kişinin tercih açısından laptoplar daha kapasiteli, inch açısından daha büyük, cd sürücüsü olan daha kullanımlı bilgisayarlardır bununla birlikte netbooklar ise 4gb, 8gb, 20gb, gibi oldukça az sayılabilecek ve cd sürücüsü olmayan inch olarak küçük olan kullanımı kısıtlı, ama internete girilebilen, kamerası olan, wi-fi(kablosuz internete bağlanma)gibi özelliği olan bilgisayarlar olarak karşımıza çıkmaktadır .Özellikle günümüzde fiyat açısından karşılaştıracak olursak laptoplar 400$ ile 2000$ kadar çıkabiliyor tabi fiyatı düşük olan laptopların özelliğinin düşük olmasını unutmamak gerek. Netbooklar ise 350$ ile 450$ arasında ama fiyatı 2000$ olan netbooklar var fazla tercih yapılmıyor (fiyatı yüksek). Örnek verecek olursak netbooklar öğrenciler açısından tercih edilebilir, çünkü üniversite veya başka yerde okuyan öğrenciler hemen internete girerek bilgi edinebilirler, tabi laptoplardan'da internete bağlanabilir bilgi edinebilir ama netbookların küçük olması avantaj ve istediğin yere götürebilirsin. Son olarak ise laptop'mu yoksa netbook'mu sorusu kişilerin tercihine kalmış gözüküyor...

 
Toplam blog
: 37
: 1708
Kayıt tarihi
: 07.08.08
 
 

1987 Denizli doğumluyum. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunuyum. Aynı üniversitede İşletme ..