Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '08

 
Kategori
Teknoloji
 

Tekno tembel

Tekno tembel
 

Teknoloji insanı tembelleştirir mi? Yoksa vakitten mi kazandırır?


İnternet ve bilgisayar hayatımıza ne kadar da yerleşti değil mi? Artık telefonun bile pabucu dama atıldı. Hatırlarsınız o günleri… İşyerlerinin kapılarının yanında küçük bir kutu olurdu ve çay isteyeceği zamanişyeri sahibi çıkar dışarıya bağıra bağıra “Ahmet’in yerine 2 çay, biri demli” diye çay siparişi verirdi. Elbette çay ocağı sahibi de anlamakta zorluk çeker, “Neee” diye ahenkli bir ses tonuyla tekrar dile getirmesini isterdi.

İnternetin hayatımıza kattıkları bilgiye kolayulaşabilirlikle sınırlı değil. Farz edelim ki bir konsere gideceksiniz, kısıtlı vaktinizde bilet almanız gerekiyor. Bu durumda gidip kuyrukta beklemek mi aklauygun geliyor, internetten anında bilet almak mı? Cevabı elbette malum. Eğer bir de benim gibi kafanızı kaldıracak kadar vaktiniz olmadan çalışanlardansanız, yemek siparişlerinizde en hızlı çözümü yine internet sayesinde bulacaksınız. Sadece bir kaç tuşa basarak siparişiniz en kısa sürede kapınızda olacaktır. Öyle ki ben abartıp dosyalarımı, not defterlerimi dahi internetten sipariş edenlerdenim. En çarpıcı örneklerin başında ise elbette interaktif bankacılık geliyor. Banka işlemleriniz için, bankaya gidip, kuyruğa girip, bekleyip, şalterde yaptıracağımız işlemler için komisyon ödeyerek mi güzeldir yoksa tüm işlemleri kısacık bir zaman da internette halletmek mi? Cevap elbette yine aynı.

Günlük hayatımıza yardımcı olarak kullandığımız bilgisayarların faydalarını saymakla bitiremeyiz. Posta iletimi, kargo iletimi, market tedariki, iletişim, televizyon yayınları, radyo yayınları, sağlık hizmetleri, okul kayıt sistemleri, eğitim sistemleri, kütüphaneler, havaalanları, yeraltı treni, tramvay, tren, feribotlar, oteller ve sayısız başka hizmet bilgisayarlarla verilmektedir.

İnternetin, bilgisayarın hayatı inanılmaz kolaylaştırdığıinkâr edilemez bir gerçektir. Teknolojinin küresel fikir alışverişine ve dolayısıyla iletişime inanılmaz boyutta pozitif katkısı olduğu muhakkak. İnternet fikirlerin ve sözlerin serbestçe dolaşımını sağladı. Baskıcı rejimlerde yaşayan birçok kullanıcı, internet sayesinde özgürlükçü fikirlere ulaştı. Zekâsını kullanan, geleceği gören insanlar internet sayesinde büyük paralar kazanıp, küçük markalar, firmalar ün yaptı.

Kimileri internetin, teknolojinin insanları tembelleştirdiğini, insan ilişkilerini azalttığını söylüyorlar. Oysa zamanın her anına değer veren insanlardansanız, interneti ve teknolojiyi doğrukullandığınız takdirde zamandan büyük kazancınız oluyor. O kalan zamanı eşinizle, dostunuzla, sevdiklerinizle güzel vakit geçirerek değerlendirebilirsiniz.

Bol teknolojili günler dilerim.

İlgili yazının Güncel gazetesinde çıkmış küpürü:

http://img46.imageshack.us/img46/9379/koseyazmce9.jpg

 
Toplam blog
: 3
: 1010
Kayıt tarihi
: 28.06.08
 
 

"Sivas / Zara doğumluyum. İstanbul'da yaşıyorum. Genç girişimci olarak girdiğim iş hayatımda hedefle..