- Kategori
- Eğitim
LGS SINAVINA AZ SÜRE KALDI NE YAPMALI?

Okuldaki katsayılar 0,15'den 0'12 ye düşürüldü.Yani okul ortalaması sınav başarısına ilave edilecektir.Sınavda daha başarılı çocuk bu açığı kapatabilir.Ancak temel bilgileri içeren konu ve soruları içeren YGS sınavında 160 dak sürecektir.Soru sayısı 160 olacak olan Ygs sınavı soru dağılımı
Türkçe 40
Tarih 40
Fen bilimleri 40
Matamatik 40 soru içermektedir.Bunu başarabilmek için test disiplinini iyi bilmek ve her soruyu bir dakikaya sığdırmak gerekmektedir.
Sınava az bir süre kaldı.Sınava hazırlık iki aşamada oluşmaktadır.
1-Motivasyon
2-Bilgi düzeyi
Bu iki kanadı dengeleyip sınava girmeliyiz.Konu eksiklerimizi bilerek sınava girmeliyiz.Eksik konuları test çözerek anlayabiliriz.Çalışma disiplininde verimlilik-öğrenmeye açık olmak- Nitelikli çalışmak gibi önemli ve gerekli etkenleri öğrenmek zorundayız.Bilmiyorsak öğrenmeliyiz.
Sınava bilgi ve motivasyonu tamamlayarak girmeliyiz.Test çözerken çay içmek için kalkmamalıyız.160 DAKİKALIK süreye alıştırmalıyız kendimizi.