- Kategori
- Dünya Mutfakları
Limonlu yalancı pasta

LİMONLU YALANCI PASTA
MALZEME
250 gr tereyağı
1, 5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı kek unu
Bir tutam tuz
1 ad. Rendelenmiş portakal kabuğu
6 ad. Yumurta
1, 5 su bardağı pudra şekeri
2 ad. Rendelenmiş limon kabuğu
2 ad. Limonun suyu
2 ad. Portakal suyu
1 su bardağı un
½ su bardağı irmik
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Hazırlanışı
Tereyağı ve şekeri bir kabın içinde iyice yedirelim.
3 bardak kek un ve tuzu ekleyip pürüzlü bir hamur olacak şekilde yoğuralım.
Hamuru teflon bir tepsiye ya da borcama elimizle düzgün bir şekilde yayalım.
Üzerine 1 ad. Portakalın kabuğu rendeleyip bastıralım ve buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
Bu arada, 6 adet yumurtayı bir kaba kıralım. 1, 5 su bardağı pudra şekeri, ekleyerek çırpıcı ile iyice karıştıralım.
2 ad. Rendelenmiş limon kabuğunu ve 2 ad. Limon suyu ve 2 ad. Portakal suyunu ilave ederek çırpmaya devam edelim. Üzerine 1 su bardağı un ve ½ su bardağı irmik, 1 yemek kaşığı mısır nişastası ekleyerek iyice karıştıralım
bu karışımı buzdolabındaki hamurumuzun üzerine dökerek, 180 derece fırında taban hamuru kızarana kadar 35 dakika kadar pişirelim.
Fırından çıkartınca dilimleyip, üzerine pudra şekeri ya da Hindistan cevizi serperek servis yapalım.