- Kategori
- Dünya Mutfakları
İspanyol kurabiyesi

İSPANYOL KURABİYE
5 yumurta
½ bardak zeytin yağ
100 gr. tereyağı
250 gr t. şeker
bir tutam tuz
2 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
1 ad. limon suyu
Unu bir kaba alıp, ortasını açalım. Yumurtaları, yağları, toz şekeri ve tuzu koyarak, yumuşak bir hamur yapalım.
Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye, şekil vererek dizelim ve 180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirelim.
3 yemek kaşığı Pudra şekeri ile 3 yemek kaşığı suyu karıştırıp, kakao ekleyerek 5 dakika kadar pişirip sıcak krema hazırlayalım.
1 bardak pudra şekerini limon suyu ile karıştırıp, birkaç damla limonlu gıda boyası ile renklendirelim .(kıvamın biraz yoğun olması için biraz daha pudra şekeri ilave edilebilir)
Bu karışımı da 3 dakika kadar pişirerek limon kremasını da hazır edelim.
Pişirdiğimiz kurabiyeleri bir çatal üzerinde ılıyan sade kremaya batırıp tabağa dizelim ve üzerine sıkma poşeti ile, limon kremasını şeritler halinde döküp desen yaptıktan sonra, yarım saat kadar dinlendirip ikram edelim.
Afiyet olsun.