- Kategori
- Dünya Mutfakları
Yaz geldi, tatlıların gorüntüsü değişti...

KOBE'YE ÖZGÜ TATLILAR
Yaz geldi. Yağmur mevsimi başladı . Bir gün güneşli ise iki gün yağışli ..
Kızımın okulunun olduğu KOBE şehrine gittim bu sabah. İki buçuk saatlik yol dönüş yolu da var bunun.. Git gel Konya altı saate döndü . Okuluna yakınyerde bir odalı ögrenciler için hazırlanmıs yarı döşeli bir daire tuttuk .
Dönüş yolunda istasyonda o yöreye özgü tatlılar gözüme çarptı . Yaz geldi dercesine göz kırpıyorlardı. Karpuz dilimi görüntüsünde olanını hemen seçtim tabi .Sonra Japon balıklarının yüzdüğü bir başka tatlı ..Anneler günü geçtıi ama bir buket karanfil görüntülü olanını da sepete ekledim. Bir baktım orada çokca tutulan ve yenilen ahtopot görüntülü tatlı ..
Eve dönünce buzdolabına koymuştum ...akşam bakınca yerinde yeller esiyordu .. benim yemeğe kıyamadıklarımı yemişti çocuklar ..neyse canları sağolsun ..
Eklediğim resimde umarım yazdığım özellikleri görebilirsiniz . Bizim tatlılarımıza lafım yok . Baklavayı özledim digerlerini de .
Burada hem yemeğin hem tatlının göze de hitap etmesi ve mevsimin ve yöreye özgü malzemelerin kullanılması önemli . Hepsi bir lokmalık şeyler ve yeşil çayın tamamlayıcısı ..
Yaz mevsiminin bir diger içeceği de MUGİCHA (ROASTED BARLEY TEA ) ..Arpanın kavrulmus taneleri ile yapılır . Genellikle toz halinde paketlerdedır sıcak ya da soguk su dolu sişelerde (sürahi benzeri) bekletiriz bir süre ..Resimde tatlıların yanında bir bardakta var .
O çayı içerken hep rahmetlik babam aklıma gelir. Biraz yaramazlık yapıp gürültüye neden olduğumuzda bize "Arpanız fazla geldi galiba ." derdi . Ben de çocuklarıma hep söylemek istedim ama bizim kültürü yaşamadılar ki ...kesinlikle espiriyi kapamazlardı..
Tatlılara dönelim ..Hangisini tatmak istersiniz ? HAİ, DOUZO ..hadi buyrun , çekinmeyin ..
Kızımın okulunun olduğu KOBE şehrine gittim bu sabah. İki buçuk saatlik yol dönüş yolu da var bunun.. Git gel Konya altı saate döndü . Okuluna yakınyerde bir odalı ögrenciler için hazırlanmıs yarı döşeli bir daire tuttuk .
Dönüş yolunda istasyonda o yöreye özgü tatlılar gözüme çarptı . Yaz geldi dercesine göz kırpıyorlardı. Karpuz dilimi görüntüsünde olanını hemen seçtim tabi .Sonra Japon balıklarının yüzdüğü bir başka tatlı ..Anneler günü geçtıi ama bir buket karanfil görüntülü olanını da sepete ekledim. Bir baktım orada çokca tutulan ve yenilen ahtopot görüntülü tatlı ..
Eve dönünce buzdolabına koymuştum ...akşam bakınca yerinde yeller esiyordu .. benim yemeğe kıyamadıklarımı yemişti çocuklar ..neyse canları sağolsun ..
Eklediğim resimde umarım yazdığım özellikleri görebilirsiniz . Bizim tatlılarımıza lafım yok . Baklavayı özledim digerlerini de .
Burada hem yemeğin hem tatlının göze de hitap etmesi ve mevsimin ve yöreye özgü malzemelerin kullanılması önemli . Hepsi bir lokmalık şeyler ve yeşil çayın tamamlayıcısı ..
Yaz mevsiminin bir diger içeceği de MUGİCHA (ROASTED BARLEY TEA ) ..Arpanın kavrulmus taneleri ile yapılır . Genellikle toz halinde paketlerdedır sıcak ya da soguk su dolu sişelerde (sürahi benzeri) bekletiriz bir süre ..Resimde tatlıların yanında bir bardakta var .
O çayı içerken hep rahmetlik babam aklıma gelir. Biraz yaramazlık yapıp gürültüye neden olduğumuzda bize "Arpanız fazla geldi galiba ." derdi . Ben de çocuklarıma hep söylemek istedim ama bizim kültürü yaşamadılar ki ...kesinlikle espiriyi kapamazlardı..
Tatlılara dönelim ..Hangisini tatmak istersiniz ? HAİ, DOUZO ..hadi buyrun , çekinmeyin ..