- Kategori
- Dünya Mutfakları
Ispanak püreli milföy

ISPANAK PÜRELİ MİLFÖY
Hazırlaması çok kolay, aperatif olarak sunabileceğiniz nefis bir lezzet.
MALZEME
5 adet milföy hamuru
1 adet Jülyen doğranmış kuru soğan
2 ad ince kıyılmış sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım kilo ince kıyılmış ıspanak
200 gram rendelenmiş kaşar
1 su bardağı krem
1 adet yumurta sarısı
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Hazırlığımıza tavada, sarımsak ve soğanı karmelize (kahverengiye dönüşecek şekilde) olacak gibi kavurmakla başlayalım.
Ispanaklarımızı da ilave ederek suyunu çekene kadar iyice kavuralım.
Ateşten alırken kremayı ve baharatı ilave ederek harmanlayalım.
Tezgahımızın üzerine un serperek milföy hamuru yapraklarını merdane ile biraz incelterek açalım ve yağlı kağıt serilen bir fırın tepsisine alalım.
Dörtkenarını bir santim kadar içeri kıvırıp, aralıklı tırnak atarak bastıralım ve her tarafına çatal ile bastırarak delelim ki tabanı fazla kabarmasın.
Harcımızı milföylerin üzerine eşit olarak yayalım ve üzerine kaşarları serpiştirelim.
Fırça ile katladığımız kenarlarına yumurta sarısını sürelim ve 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirelim.
Afiyet olsun.