Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '08

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Pazı ve tereli makoroni

Pazı ve tereli makoroni
 

makaroni


Dilediğiniz makarna türünden bir paketi tuzLu suda haşlanmaya bırakın.

Bu arada tavada yarım fincan zeytinyağını ısıtalım ve 2 diş ince kıyılmış sarımsağı çevirelim.

Yıkanmış ve iyice kurulanmış; bir demet pazı, bir demet tere ve bir demet taze naneyi iri olarak doğrayıp kızan yağda fazla ölmeyecek şekilde 5 dakika kadar kavuralım.

2 adet kabukları soyulup iri doğranmış domatesi ve 200 gram rendelenmiş kaşar ilave ederek bir 3 dakika daha çevirelim.

Tuz, karabiber ilave ederek harmanlayalım ve geniş servis kasesine alalım.

Pişen makarnayı sıcak olarak kevgir kaşıkla üzerine yayıp harmanlayalım ve üzerine 200 gram tuzsuz köy peynirini küçük parçacıklar halinde serpiştirelim.

Bu şekilde sebzeleri fazla pişirmeyerek besin değerlerini öldürmeden çok kolay ve hafif bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..