- Kategori
- Dünya Mutfakları
Güveçte sebzeli deniz ürünleri kavurması

GÜVEÇTE DENİZ MAHSULLERİ
Ziyafet sofralarınıza değişik tatlar katmak isterseniz, işte mükemmel bir alternatif.
Kullanılacak malzemeyi tarifin içinden kolayca çıkartabileceğinizi umuyorum.
Saygılarımla,
GÜVEÇTE SEBZELİ DENİZ ÜRÜNLERİ KAVURMASI
İri kesilmiş kalamarları önce 5 dakika kadar kaynar su içinde haşlayalım ve vork tavada az eritilmiş tereyağında birkaç dakika kavuralım. İçine temizlenmiş karidesleri ilave ederek tuz ve karabiber serperek kavurmaya devam edelim ve yağını süzerek bir güveç tabağa alalım.
Aynı tava içinde arzu ettiğiniz değişik sebzeleri(kıyılmış mantar, taze fasulye, brokoli, biber, havuç ) tuz ekleyerek kavuralım ve deniz mahsulleri üzerine kevgir kaşıkla süzerek alalım.
Yine aynı tavadaki yağın içinde 2 diş dövülmüş sarımsağı, yarım küçük soğan rendesini suyunu sıkarak sarartalım. 1 adet kabukları soyulmuş domatesi dilimleyerek ilave edelim. Soya sosu, karabiber ekleyip sote edelim. Güvece dökelim.
Üzerine de rendelenmiş kaşar serperek, üzerine acısso gezdirip fırında 20 dakika pişirelim ve servis yapalım.
Afiyet olsun.