- Kategori
- Dünya Mutfakları
Meyve soslu vafel

MEYVE SOSLU VAFEL
Sizlere, bugün çay saatlerinde misafirlerinize ikram edebileceğiniz pratik bir Vafel tarifi veriyorum.
MEYVE SOSLU VAFEL
600 gr un
4 vanilya,
2 kabartma tozu,
250 gr pudra şekeri
2 yumurta
100 gr eritilmiş tereyağı
500 gr soğuk süt
Yumurtaları çukur bir kaba kırıp, tereyağını ekleyerek iyice çırpalım ve sütü ilave ederek çırpmaya devam edelim.
Un, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozunu da çukur bir kabın içinde harmanlayıp, sütlü yumurtayı üzerine dökerek plastik bir kaşık ile kenardan içe doğru karıştırarak iyice yedirelim. Yumuşak bir hamur elde edeceğiz. Üzerini örterek 15 dakika bekletelim.
Varsa vafel kalıbında yoksa yuvarlak orta boy bir teflon tavayı çok az yağlayıp, kızdırarak sıvı hamurumuzdan 2 kepçe kadar dökerek yayalım ve her iki tarafını da kızartalım.
Pişen hamurumuzun üzerine bolca çikolata sosumuzdan sürelim. Değişik meyveleri döşeyelim ve de üzerine çeşitli meyvelerle hazırlayacağımız kremalı meyve sosu ya da krem şanti gezdirerek servis yapalım.