- Kategori
- Türk Mutfağı
Merih'in yoğurtlu salatası

YOĞURTLU SALATA
MERİH’N YOĞURTLU SALATASI
2 adet orta boy haşlanmış patates
1 kereviz
2 adet havuç
İki diş sarımsak
Yarım kg süzme yoğurt
1 fincan mayonez
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Dereotu
Birkaç sap roka
Ceviz
Domates, salatalık
Zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber
HAZIRLANMASI
Sarımsakları dövüp yoğurt , mayonez ve dereotu ile iyice karıştıralım.
Haşlanmış patatesleri küp şeklinde keserek, tereyağı ile tavada tuz, karabiber ve pul biber ilave ederek kavuralım.
Kerevizleri soyduktan sonra, rendeleyip limon suyu ile iyice ovalım..
Havuçları da rendeleyerek, ince kıydığımız roka ve patates ile beraber kerevizlere ilave edip harmanlayalım.
Yoğurt karışımının yarısını servis tabağına alalım.
Üzerine, diğer harcımızı yayalım ve kalan yoğurt karışımını da üzerine dökelim.
Roka, doğranmış domates ve salatalığı üzerine ilave edip, irice dövülmüş ceviz ve de kaşarı serperek süsleyelim ve servis yapalım.
Afiyet olsun