- Kategori
- Türk Mutfağı
Kolay ev baklavası

EV BAKLAVASI
Değerli okurlar, Mübarek Kurban Bayramınızı kutlarken, bayram tatlısı için, sizlere, sevdikleriniz için, evinizde yapacağınız en kolay baklava tarifi.
Doğrusu en meşhur tatlıcılardan alacağınız baklavalardan bile daha mükemmel bir lezzet olacağından şüpheniz olmasın. Zira kendi emeğiniz ve içine katacağınız sevginiz ile ortaya çıkartacağınız harika bir tatlı olacaktır.
En güzel dileklerimle Kurban bayramınızı tekrar kutluyorum.
Saygılarımla,
KOLAY EV BAKLAVASI
MALZEME
2 adet yumurta
1 çaybardağı yoğurt
1 adet kabartma tozu
1 çay bardağı maden sodası ya da suyu
1 yemek kaşığı sirke
Bir tutam tuz
1 su bardağı ayçiçeği yağı
2.5 su bardağı kadar un
ŞERBETİ İÇİN
4 su bardağı su
3, 5 su bardağı toz şeker
Çeyrek dilim kabuklu limon
İÇİ İÇİN
Dövülmüş ceviz ya da Antep fıstık içi
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı toz şeker
ARA YAĞLAMASI İÇİN
1paket(250 gram) tereyağını eritip, 1 fincan sıvı yağı ilave ederek karıştıralım.
HAZIRLANIŞI
Hamuru için, un hariç tüm malzemeyi bir kaba alarak karıştıralım ve azar, azar unu ilave ederek kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğuralım.
Üzerine bir örtü örtüp, yarım saat kadar dinlendirelim.
Bu arada şerbeti için su, şeker ve limonu bir tencereye alıp, şerbet kıvamına gelene kadar kaynamaya bırakalım.
Hamurları ceviz büyüklüğünde 30 bezeye ayıralım ve her bezeyi merdaneyle 10 santim kadar açıp, her açtığımız hamurun arasına bolca mısır nişastası serperek 10 ar adet hamuru üst, üste koyarak merdane ile yuvarlak 40-50 santim çapında tepsinin büyüklüğünde açalım.(Arzu eden dikdörtgen tepside kullanabilir)
Tepsiyi ters olarak hamurun üzerine koyup kenarlarından taşan fazlalıkları keserek ayıralım. Diğer bezeleri de aynı şekilde açarak 3 ayrı yufka elde edelim.
Yufkalarımızı, tereyağı ile yağladığımız tepsimize döşerken her kat arasına, erittiğimiz yağdan serpiştirip, bir kabın içinde harmanladığımız iç malzemesinden bolca yayalım.
Keskin bir bıçak yardımıyla baklava dilimleri olacak şekilde dilimleyelim ve kalan yağımızı üzerine dökelim.
175 derece ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar 45 dakika kadar pişirelim.
Fırından çıkarttıktan sonra 5 dakika dinlendirip, kaynar şerbetimizi eşit olarak her tarafına yayalım ve şerbetini çekmesi için dinlendirmeye bırakalım.
Afiyet olsun.