- Kategori
- Yemek - Mutfak
Hindi etli spagetti

SPAGETTİ
500 gram hindi göğüs etini 1 litre su içinde haşladıktan sonra tiftikleyip parçalayalım.
Tencereye koyacağımız 5 litre su kaynamaya başladığında, 2 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ katıp, 1 paket spagettiyi de ilave ederek, 12-15 dakika arasında haşlamaya bırakalım.
Bu arada bir tavanın içinde 1 adet kıyılmış kuru soğan ve 2 adet ince kıyılmış sarımsağı öldürelim. 1 adet orta boy havucu mini küpler şeklinde doğrayıp tavaya koyalım ve soğanlarla 3 dakika kadar kavuralım.
2 adet kabuğu soyulmuş domatesi içine doğrayalım. Yeterince tuz, karabiber, kimyon ve kekik ekleyelim. Hindi etlerini ve suyundan birkaç kaşık ilave ederek 5 dakika sote edelim.
Haşlanan makarnaları da tavaya dökelim ve harmanlayıp servis tabaklarına alalım. Üzerine rendelenmiş permesan ya da kaşar peyniri serperek servis yapalım.
Afiyet olsun.