- Kategori
- Dünya Mutfakları
Muzlu kup kek(Cupcakes)
MUZLU KUP KEK
Malzemeleri
2 adet muzu soyup ezelim.
3 yumurta
400 gram toz şeker
100 gram labne peyniri
100 gram tereyağı
1 su bardağı tatlı krema
3 yemek kaşığı bal
Ufalanmış fındık ve çikolata
KEK İÇİN GEREKLİ MALZEME
500 gr kek unu
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı maden sodası ya da suyu
yarım çay kaşığı tuz
2 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağı
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı kahve
Derince bir kabın içine kekin malzemelerini koyarak karıştıralım.
Ayrı bir kabın içinde 3 yumurta ve 400 gram toz şekeri iyice çırpalım ve un karışımının yarısını içine ilave edip el çırpıcısı ile karıştırarak birbirine yedirelim. Muzu ilave ederek karıştırmaya devam ederken kalan unu da ekleyelim ve çırparak tüm malzemeyi birbirine yedirelim ve bu harcı küçük kek kaplarına dolduralım. Burada dikkat edilmesi gereken, kapları tam olarak doldurmamaktır.
180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar üzerleri kabarıp kızarana kadar pişirelim.
Bu arada bir kabın içinde 100 gram labne, tereyağı, krema ve balı mikserle iyice karıştırarak kekimizin ballı kremasını hazırlayalım.
Fırından çıkarttığımız kekler bir süre soğuduktan sonra üzerlerine sıkma poşeti ile bolca ballı krema yerleştirip, ufalanmış fındık ve çikolata parçacıkları serperek servise hazır hale getirelim.
Afiyet olsun.
Not: muz yerine vişne de kullanabilirsiniz.