Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Liposuction İşlemi

BOL GİYSİLERİNİZDEN KURTULABİLİRSİNİZ!

Kilo problemi, özellikle vücudun belirli bölgelerinde yağ birikmesi sonucu kişileri rahatsız edebilmektedir. Bazı işlemler sayesinde vücuttaki yağ dağılımı ve miktarına müdahale edilerek kişilerin daha fit görünmelerini sağlayabilmektedir.

Liposuction sanılanın aksine bir kilo verme yöntemi değil, vücut şekillendirme yöntemidir. Vücutta biriken fazla yağları yok ederek kişideki rahatsızlık alanlarını azaltmak için tasarlanmıştır. Bu işlem sonucunda vücudumuz şekillendirilir ve istenilen görünüm elde edilebilir. Unutulmamalıdır ki liposuction kalıcı bir kilo verme yöntemi değil, destekleyici bir tedavidir.

İşlem sonrası hastanın yaşam tarzı sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz alışkanlıklarını içermelidir. Aksi halde kişi tekrar kilo alınabilir. Yağ aldırma olarak da bilinen liposuctionın amacı bölgesel olarak kilo vermektir. Bu yöntem sayesinde bel, basen, popo, kol gibi kilo vermeye dayanıklı bölgelere uygulanabilir. Yapılacak bölgeye göre genel ya da işlem lokal anestezi ile başlar. Yağ dokusuna ulaşmak için özel bir liposuction kanülü kullanılır. Kilo kaybı kişinin istek ve ihtiyaçlarına göre alınan yağ miktarı ile sağlanır.

1 ay içinde sonuçlar gözlenebilir

Liposuction uygulamalarında şikayet edilen bölgeden yağ alınır. Bu nedenle kilo kaybından farklı olarak insanlarda lokalize incelme görülebilir. Liposuction estetik kaygılardan çok sağlık kaygıları için geliştirilmiş bir cerrahi işlemdir. Bu nedenle kalıcı kilo kaybı için liposuction yapılmamalıdır. Sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz alışkanlığının yanı sıra liposuction yaptırma kararı mutlaka bir uzman tarafından verilmelidir. İyileşme süreci kişiden kişiye değişebilir. Daha etkili ve sağlıklı sonuçlar için 1 ay boyunca kişiye özel korse giyilmesi önerilir.

Vaser liposuction ile kısa sürede etkili sonuçlar alabilirsiniz

Vaser liposuction vücut şekillendirmede tercih edilen liposuctiondır. Vaser liposuction tedavisinde yağ dokusunu şişirmek için yağ dokusuna belirli miktarda sıvı enjekte edilir. Özel bir kanül yardımı ile şişmiş yağ dokusu ses enerjisi yayarak eritilir. Ses enerjisi ile eritilen yağ dokusu liposuction ile sıvılaştırılır ve dışarı atılır. Vaser liposuction yapılmadan önce birtakım ön işlemler yapılmalıdır. İnsanları bu sürece hazırlamak için zehirli maddelerin vücutlarından atılması gerekir.

Dikkat edilmesi gerekilenler

Toksinler olmadığı için, vücudun daha önce tüketilen yiyecekleri sindirmesi ve metabolik aktiviteyi yavaşlatması için yaklaşık 10 saat aç kalınması gerekir. Bu faktörlere odaklanılarak ve bu aşamalardan geçtikten sonra kişi ameliyat olabilecektir. Ameliyat süresi doktor ve hasta bölgesine göre değişiklik gösterebilir. Ameliyattan sonra hasta doktor kontrolünde birkaç gün içinde hastaneden taburcu edilebilir ve taburcu olduktan sonraki birkaç gün içinde normal hayatına dönebilir.

Ameliyattan sonra dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlar; ameliyat sonrası sağlıklı beslenme alışkanlıkları geliştirilmesi ve korse kullanmaya özen gösterilmesidir. Cerrahi bir işlem olduğu için alanında uzman ve deneyimli hekimler tarafından yapılmalıdır. Yanlış uygulama geri dönüşü olmayan sağlık sorunlarına yol açabilir.

En sık tercih edilen işlem: Karın bölgesinden yağ alma

Karın yağ aldırma ameliyatı, vakuma bağlı ince bir kanül kullanılarak karın bölgesindeki yağların alınmasıyla gerçekleştirilir. Göbek deliğinin çevresinde küçük delikler vardır. İnatçı yağın kanülle birlikte alındığı göbek deliğinden erişim sağlanır.

Karın bölgesinden yağ alındığında organlara, kan damarlarına, sinirlere veya karın kaslarına herhangi bir zarar gelmez. Karın bölgesinin genişliği ve alınacak yağ miktarı, işlemin süresini ve anestezinin durumunu etkileyecektir.

Göbek yağı alınacak alan küçük ise doktor lokal anestezi uygulayacaktır. Ancak yağ daha geniş bir bölgeden alınacaksa veya alınacak yağ miktarı çok daha fazla ise doktorunuz genel anestezi de uygulayabilir.

Karın yağ aldırma ameliyatının uzunluğu, alınacak yağ miktarına, işlem yapılacak bölgenin genişliğine ve birlikte yapılacak diğer işlemlere göre değişiklik gösterecektir. Ancak bu işlem 1-2 saat içerisinde tamamlanır. Karın yağ aldırma ameliyatı hasta için özel şartlar aranmaz. Bu tedavi genel sağlığı iyi olan tüm hastalar tarafından tercih edilebilir. Ayrıca yoğun karın egzersizleri sonunda ideal yağ yakımına ulaşamayanlar da yağ aldırma işlemi yaptırabilirler. Boyutunu küçültmek ve orantısız karın bölgesinden kurtulmak isteyen her hasta için uygun bir tedavi yöntemidir.

360 derece karın germe

360 derece karın germe vücut şekillendirme ameliyatlarından biridir. Çeşitli nedenlerle kilo veren kişilerin sarkmış bölgelerini ortadan kaldıran estetik işlemdir. Vücut germe ameliyatı veya 360 derece vücut ameliyatı olarak da bilinmektedir. Özellikle karnın ön ve arka bölgesindeki fazla yağ ve deriyi alıp karın kaslarını güçlendiren ve dikişlerle bu bölgeleri sıkılaştıran bir ameliyattır. Vücut şekillendirme sürecidir. Uzman bir plastik cerrah tarafından yapılan bu ameliyat türü genellikle mide küçültme ameliyatı ve diyet uzmanları ile normal kişilere göre daha fazla kilo veren kişiler için uygundur. Aşırı kilo veren kişiler aşırı cilt problemleri yaşayacak ve ciltleri ciddi şekilde deforme olacaktır.

360 derece karın germe yöntemi için en uygun hasta grubu, sigara içmeyen, kilolarını koruyan ve aşırı kilo verdikten sonra vücudunu sarkık olan hasta grubudur. İşlem öncesi kişilerin sağlık sorunları olup olmadığının belirlenmesi gerekir. Gerekli kan testlerinin yapılması gerekir. Sigara içmek ameliyatın iyileşme sürecini olumsuz etkileyebilir. Tercih edilen bu yöntem cerrahi dikişler gerektiren bir operasyondur. Sigara içenlerde bu tip ameliyatlarda dikiş yerinde doku kaybı olur ve kötü izler kalabilir. Bu operasyondan sonra deniz ve güneş tatili yapılması önerilmez. Ameliyat olmaya karar verenler, tedavi edilecek bölgeyi 3 hafta içinde aşırı güneşe maruz kalmaktan korumalıdır.

Ameliyattan sonraki ilk hafta şişlik ve ağrı olabilir. Uzman tavsiyesi üzerine ağrı kesiciler kullanılarak bu durum kontrol altına alınabilir. Gizli dikiş olarak cilt altına uygulanan eriyen dikişin alınmasına gerek yoktur. Ameliyattan sonra giyilen korse, ameliyatın türüne ve hastanın durumuna göre 4-6 hafta sonra çıkarılacaktır. İyileşme döneminde yüksek proteinli bir diyet yemek iyileşme sürecini önemli ölçüde hızlandıracaktır.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..