Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Ameliyatsız Gençleşme

KÜÇÜK İŞLEMLER HAYATINIZA BÜYÜK MUTLULUKLAR GETİREBİLİR!

Küçük dokunuşlar uzman hekimler tarafından gerçekleştirildiğinde kişilerde oldukça etkili ve doğru sonuçlara yol açar. Günümüzde daha genç ve dinamik görünmek için sıklıkla başvurulan etkili yöntemler bulunmaktadır.

Ameliyatsız gençleşme

Ameliyatsız gençleşmede en sık tercih edilen yöntem highlight dolgudur. Highlight dolgu ile kırışıklıklar giderilir ve elmacık kemikleri istenilen hacmi elde edilir. Yanaklar ve elmacık kemikleri arasında doğal ışık oluşturur. Bu sayede aynı anda germe, hacim ve kontür elde edilir.

Enjeksiyonun işlemi ortalama 15 dakika sürer ve kullanılan malzemeye bağlı olarak etkisi 8 ila 12 ay arasında sürebilir. Kişinin isteğine göre işlemin etkisi azaldıkça enjeksiyon işleminin tekrarlanabilir. Lokal anestezi kullanımı ve çok ince uçlu enjeksiyon malzemelerinin kullanılması nedeniyle işlem sırasında ağrı olmaz. Herhangi bir yara izi yoktur ve herhangi bir iyileşme sürecine gerek yoktur. Yanak dolgusunun etkisi hemen görülmeye başlar ve son şekil iki hafta içinde oluşur. Highlight dolgusu, yanaklarında hacim olmayan ve genel sağlığı iyi olan herkes için uygundur. Enjeksiyondan sonra cildin hassasiyetine bağlı olarak kolayca kapatılabilen çok hafif morluklar olabilir.

Kaş kaldırma

Gelişen teknoloji sayesinde göze hoş gelmeyen kaş düşüklükleri için kaldırma yöntemleri kullanılabilir. Bu yöntemlerden biri de iple kaş germe yöntemidir. Bu ameliyat gerektirmediği için çok basit bir işlemdir. Kaşlar, bu işlem için özel olarak yapılmış bir ip ile yukarı doğru hareket ettirilebilir. İşlem yaklaşık 30-40 dakika sürer ve lokal anestezi altında yapılır. Kesi olmadığı için işlem sonrası iz kalmaz.

Diğer bir yöntem ise HIFU kaş kaldırma olarak da bilinen odaklanmış ultrasondur. Bu yöntemde kaş bölgesine elektromanyetik ses dalgaları verilir. Ses dalgaları cilt dokusunu ısıtarak kaş bölgesinin kendini yenilemesine yardımcı olur. Kaş düşüklüğüne göre uygulanacak seans sayısı değişebilir. Seanslar genellikle yaklaşık 20 dakika sürer.

Ameliyatsız elde edilen bir diğer kaş kaldırma işlemi ise botokstur. Botoks ile kaş kaldırma yönteminde işlem analiz ile başlar. İşlem, belirlenen bölgeye botulinum toksini enjekte edilerek yapılır. Uygulama sırasında özel bir ince uçlu iğne kullanıldığı için kişi ağrı hissetmez. Ameliyat sonrası gelişen kızarıklık ve şişlik müdahale gerektirmeden kendi kendine geçecektir. Ameliyat sonrası kaşlar kaldırılırken düşük, yorgun ifade canlı ve genç hale gelir.

İp germe

Kalıcı ip ile yüz gençleştirme sağlık problemi olmayan herkesin yaptırabileceği bir işlemdir. Genellikle 30 yaşından sonra tercih edilir. Zorunlu bir durum olması halinde ancak 18 yaş altı doktor onayı ile bu işlem yapılabilir. Kalıcı ip ile yüz gençleştirme uygulaması sonrası herhangi bir iz kalmaz. İşlem sonrası yapılan bölge ve cildin elastikiyetinde herhangi bir kayıp olmayacağı gibi, başlangıçta fazla çekilmelere bağlı gamzelenmeler, kontürde doğal olmayan görünüm olabilir. Ancak yüz zaman içinde doğal görünümüne kavuşacaktır.

İşlemden hemen sonra günlük hayatınıza dönebilirsiniz. Tam olarak istediğiniz sonuçları almanız bazen 10 gün kadar sürebilir. İlk 3 hafta ağır işlerden ve çok sıcak suda banyo yapmaktan kaçınmanız, 3 hafta aşırı aktif egzersizlerden kaçınmanız gerekir. İlk 1 ay saçınıza ve yüzünüze kimyasal işlem yaptırmaktan kaçınılmalıdır. Kalıcı ip ile yüz gençleştirme işleminin ömrü yaklaşık 5 yıldır. İpler kalıcı olmasına rağmen yaşlanma sürecimiz devam ettikçe mevcut ipler yetersiz kalmaktadır. Bu durumda kişinin ihtiyacına ve uzman hekimin önerisine göre işlem tekrar yaptırılabilir.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..